Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Masca obligatorie, 1 august. În ce spaţii deschise trebuie purtată

Masca obligatorie, 1 august. În ce spaţii deschise trebuie purtată

Un articol de: Ramona Zaharia - 29 Iul 2020, 12:32
Masca obligatorie, 1 august. În ce spaţii deschise trebuie purtată Foto: Pixabay Social

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Astfel, de la 1 august redevine obligatorie purtarea măştilor în spaţiile deschise.

 

În ce spaţii deschise trebuie purtată masca

Prin Hotărârea numărul 37 din 28 iulie, se instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
 

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
 

Măsura vizează pieţele, parcurile, locurile de joacă sau de antrenament sportiv, falezele, zone de agrement în aer liber, staşiile mijloacelor de transport în comun, în măsura în care sunt aglomerate, iar autorităţile locale decid că se impune purtarea măştii.

 

Cine este exceptat de la această măsură

Excepție de la această regulă sunt copiii cu vârste sub 5 ani și persoanele care lucrează în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

 

România, peste 47.000 de cazuri confirmate de COVID-19 și 2.239 de decese

De la debutul pandemiei de coronavirus, România a confirmat peste 47.000 de cazuri de COVID-19 și vine după șapte zile consecutive în care, la fiecare 24 de ore, au fost diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 cel puțin 1.000 de persoane. La nivel național au fost înregistrate 2.239 de decese în rândul pacienților depistați cu această boală infecțioasă.

A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Citeşte mai multe despre:   masca obligatorie spatiul deschis