Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Măsurile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea tranzita o localitate carantinată

Măsurile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea tranzita o localitate carantinată

Un articol de: Beatris Ionita - 21 Noi 2020, 14:20
Măsurile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea tranzita o localitate carantinată Sursa Foto: Inquam Photos Social

Majoritatea comunelor din jurul Bucureștiului au intrat în carantină, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de infectări cu COVID-19. Locuitorii se confruntă cu o adevărată dilemă, din această cauză, pentru că majoritatea fac zi de zi naveta către locurile de muncă din capitală. 

Autoritățile permit tranzitarea localităților carantinate, în baza unei adeverințe de la angajator sau legitimaţiei de serviciu sau declarație pe propria răspundere, pentru a ajunge la destinație, fără însă a staționa în zona roșie. De asemenea, în adeverința de angajator trebuie stabilite căile de circulație pentru tranzit.

Ocupanții unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii, au obligația de a purta mască de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Atenție! Este interzisă intrarea și ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în staţiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor.

 

Localitățile carantinate din Iflov 

 

Măsura carantinării a fost deja instituiă în Ilfov pentru Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna și Bragadiru, Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni.

Fiecare dintre acestea are o rată a incidenței la mia de locuitori de peste 9. La nivel de județ, indicele este de 7,89.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

De asemenea, indicele de infectare se apropie de nouă și în: Buftea - 8.75, Cornetu - 8.31, 1 Decembrie - 8.75, Domnești - 8.47, Snagov 8.28 și Voluntari - 8.43.

 

 

Citeşte mai multe despre:   carantina,   ilfov ,   restrictii de circulatie,   București