Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Medicul Octavian Jurma: ”Dacă trendul infectărilor continuă în acest mod, joi sau vineri vom avea 6.000 de cazuri noi”

Medicul Octavian Jurma: ”Dacă trendul infectărilor continuă în acest mod, joi sau vineri vom avea 6.000 de cazuri noi”

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Oct 2020, 18:59
Medicul Octavian Jurma: ”Dacă trendul infectărilor continuă în acest mod, joi sau vineri vom avea 6.000 de cazuri noi” sursa foto: pixabay Social

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, de la Timișoara, este de părere că în câteva zile am putea ajunge la 6.000 de cazuri noi de infecții, iar România ar putea ajunge la o incidența de 3 la mie, pragul scenariului roșu.

 

 

Avertismentul cercetătorului Octavian Juma

 

 

”Situația este foarte gravă. În fiecare săptămâna adăugăm câte 30.000 de infectari. Acum incidența calculată la populația rezidență este de 2,49, însă până la finalul săptămânii am putea ajunge la 3 și am putea intra cu toții în carantină. Curba de săptămâna această este de 44 (adică 4.400 de cazuri este media la șapte zile). Dacă trendul se confirmă mâine sau vineri ajungem la 6.000 de cazuri. S-ar putea să nu depășim 7.000 de cazuri”, a mărturisit Octavian Jurma.

Specialistul mai spune că la un platou de peste 3.000 de cazuri zilnice sistemul sanitar este în impas.

”Nu ne mai putem permite medical”, a explicat cercetătorul de la Timișoara.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

”Vom avea 150 de decese zilnice”

 

 

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, care s-a remarcat printr-o serie de predicții confirmate în timp privind evoluția epidemiei de coronavirus, spune că se aștepta la o cifră mare de decese, însă numărul de azi a depășit puțin așteptările.

”Pe predicție azi erau 103 decese, dar am avut 104. Vor mai fi fluctuații, însă ne vom obișnui cu aceste cifre. La mijlocul lunii noiembrie este posibil să avem 150 de decese zilnice. Potrivit predicției, pe 10 noiembrie s-ar putea înregistra 134 de decese”, a mai spus Octavian Jurma.

Jurma a mai spus că evoluția crizei epidemice de Covid-19 este rapidă, însă destul de lentă. Și asta, ca să ne dea răgaz să ne obișnuim.

”Peste o săptămâna numărul de peste 100 de decese nu ni se va mai părea mare. Eu speram să intrăm într-o fază de platou, de săptămâna viitoare, deși cifrele sunt imense. Însă săptămâna aceasta avem creșteri, astfel că acest platou se depărtează”, a precizat expertul.

De asemenea, medicul timișorean a mai spus că ar fi bine să nu vorbească numai politicienii despre pandemia de coronavirus.

”În asemenea moment de criză ar fi bine ca la dreapta politicianului care vorbește despre epidemie să fie un expert. Eu cred că este o lipsă de voință de urmărire a curbei epidemiologice.

Nu se mai raportează paciențîi asimptomatici. În plus ar trebui să vedem incidența pentru fiecare oraș că să știm ce comportament să avem. Ne spun să luăm măsuri, însă nu ne arată și de ce.

Astfel scade încrederea. Că și cum un medic ar spune unui pacient că trebuie să facă chimioterapie, însă nu îi arată analizele. Avem impresia că ne ascund date. Am vrea să fim tratați că niște adulți”, a mai spus Octavian Jurma.

Citeşte mai multe despre:   Octavian Jurma,   Stiri Timisoara,   coronavirus al doilea val