Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ministerul Educației lansează sesiunile online „Educația Continuă”, pentru îndrumarea cadrelor didactice

Ministerul Educației lansează sesiunile online „Educația Continuă”, pentru îndrumarea cadrelor didactice

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Noi 2020, 09:38
Ministerul Educației lansează sesiunile online „Educația Continuă”, pentru îndrumarea cadrelor didactice FOTO: Pixabay.com Social

Începând de marți, 10 noiembrie, Ministerul Educației pune la dispoziția cadrelor didactice sesiuni online de îndrumare și consiliere. „Educația Continuă” este programul dedicat profesorilor, în vederea pregătirii pentru desfășurarea activității online.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării, sesiunile de pregătire vor avea o durată de aproximativ o oră pentru fiecare materie și vor fi transmise live pe YouTube și Facebook al MEC.

 

Ministerul Educației, sesiuni online pentru îndrumarea cadrelor didactice

 

„Acestea vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, zilnic, de luni până vineri, la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării, fiind coordonate și derulate de experții/autorii reperelor metodologice publicate în luna septembrie 2020 pe site-ul http://educatiacontinua.edu.ro.

Prima sesiune din acest ciclu va fi susținută marți, 10 noiembrie, de către Gabriela Noveanu, secretar științific în cadrul Unității de Cercetare în Educație. Tema evenimentului: Rolul reperelor metodologice - concepute ca formulă de sprijin în ceea ce privește predarea online -, folosirea resurselor digitale și alegerea platformelor de lucru. Reperele metodologice conțin și exemple care să faciliteze procesul de predare-învățare-evaluare asistat de tehnologie”, se arată într-un comunicat la Ministerului Educației.

 

Programul sesiunilor de îndrumare online

 

În săptămâna 9 – 15 noiembrie, programul ședințelor de consiliere online, potrivit MEC, este următorul:A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Miercuri, 11 noiembrie, ora 15:00: „Evaluarea online - perspective privind evaluarea formativă”

Joi, 12 noiembrie, ora 15:00: Limba și literatura română

Vineri, 13 noiembrie, ora 15:00: Matematică.

 

Școlile din România, în scenariul roșu

 

Odată cu ultimele măsuri luate de autorități, ce au intrat în vigoare la data de 9 noiembrie, toate școlile de pe teritoriul României au trecut în sistem online, elevii și cadrele didactice desfășurând cursurile la distanță.

Printre măsurile adoptate începând de luni se mai numără și limitarea circulației pe timp de noapte, în intervalul 23.00 – 05.00. În această perioadă, oamenii pot circula în baza unei declarații pe proprie răspundere, sau în baza unei adeverințe emise de angajator.

Tot de luni, portul măștii este obligatoriu în toate spațiile publice din România, iar magazinele se închid la ora 21.00.