Ministerul Muncii pregătește modificări la sporurile angajaților la stat. Raluca Turcan: „Se vor reașeza salariile de bază într-o ierarhie”

Ministerul Muncii pregătește modificări la sporurile angajaților la stat. Raluca Turcan: „Se vor reașeza salariile de bază într-o ierarhie

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat că salariile din administrația publică ar putea suferi anumite modificări. Același lucru se va întâmpla și cu sporurile.

„Vom finalizao variantă de proiect de lege care va fi trimis în Parlament, care se va referi la plafonul sporurilor adăugate. De asemenea, proiectul va reajusta numărul de sporuri existent în momentul de fațăși cuantumul unor sporuri pe care le acordăm în prezent. În mod evident, unele pot fi oferite în sumăfixă.

De asemenea, în grila de salarizare vor așeza salariile de bazăîntr-o ierarhie, așa cum prevedea legea inițială”, a declarat Raluca Turcan în cadrul unei conferințe de presă susținută joi, 28 ianuarie.

Ce se întâmplă cu pensiile. Anunțul Ministerului Muncii

În aceeași zi, Raluca Turcan a anunțat o nouă lege pentru recalcularea pensiilor.

„Cred că vom putea începe discuțiile în maxim o lună pentru o nouă lege a pensiilor. Va aduce o majorare pentru un număr mare de pensionari. În cele mai mare parte, cele mici, vor fi duse la un nivel echitabil”, a declarat oficialul de la Guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe