Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea şi în cazul persoanelor care au avut deja COVID-19

Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea şi în cazul persoanelor care au avut deja COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 17 Feb 2021, 19:02
Ministerul Sănătăţii recomandă vaccinarea şi în cazul persoanelor care au avut deja COVID-19 Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan Social

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată şi persoanelor care au avut deja viroza, a transmis Ministerul Sănătății. Unul dintre argumente este că imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta și s-ar putea produce o reinfectare. 

”Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro. 

Potrivit studiilor, sunt destul de rare cazurile în care o persoană să se reinfecteze în primele 90 de zile după ce a trecut prin boală. 

”Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanţii Minsterului. 

Ministerul sănătăţii a mai precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.

De la debutul pandemiei, 768.785 persoane s-au infectat cu noul coronavirus. 

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   vaccinare anti-COVID-19