Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Netflix vrea să combată partajarea neautorizată a conturilor. Platfoma ar putea restricționa accesul mai multor persoane

Netflix vrea să combată partajarea neautorizată a conturilor. Platfoma ar putea restricționa accesul mai multor persoane

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Mar 2021, 11:12
Netflix vrea să combată partajarea neautorizată a conturilor. Platfoma ar putea restricționa accesul mai multor persoane Foto: Pixabay Social

Netflix încearcă să restricționeze folosirea unui cont de mai multe persoane, fără să impună acest lucru, deocamdată. Platforma de filme permite în acest moment crearea a patru profiluri diferite pe același cont, în funcție de tipul de abonament plătit. De pe fiecare dintre aceste profiluri se puteau conecta însă mai multe persoane, din mai multe locuri, dar nu simultan.

În ultima perioadă, cei care au încercat să se conecteze la celebra platforma cu un cont care nu le aparținea, au fost informați că nu li se mai permite accesul. 

„Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”.

Un purtător de cuvânt a confirmat pentru BBC că „testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”. Acesta a adăugat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă. În cadrul acestui test, utilizatorii pot verifica autorizarea printr-un cod trimis pe telefon sau prin email.

În condițiile în care nu știe câte persoane îi folosesc platforma în realitate, Netflix încearcă să oprească utilizarea nepermisă. În 2016, cofondatorul Reed Hastings spunea că partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”.

În 2019, un alt oficial a spus că Netflix urmărește problema partajării parolelor, dar că nu are „planuri mari de anunțat cu privire la eventuale schimbări”.

Anul trecut, Netflix a avut parte de aproape 37 de milioane de noi abonați, având în prezent peste 200 de milioane în întreaga lume.

Citeşte mai multe despre:   Netflix,   partajarea ,   parole