Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social UPDATE // Șeful DSP București confirmă pentru B1.RO că instituția propune închiderea restaurantelor și interzicerea evenimentelor private în saloane: "Suntem obligați să facem aceste recomandări"

UPDATE // Șeful DSP București confirmă pentru B1.RO că instituția propune închiderea restaurantelor și interzicerea evenimentelor private în saloane: "Suntem obligați să facem aceste recomandări"

Un articol de: Andrei Vlad George Forcoș - 05 Oct 2020, 17:33
UPDATE // Șeful DSP București confirmă pentru B1.RO că instituția propune închiderea restaurantelor și interzicerea evenimentelor private în saloane: "Suntem obligați să facem aceste recomandări" Foto: Pixabay Social

UPDATE Șeful DSP București, colonelul medic Ionel Paul Oprea, a confirmat pentru B1.RO că instituția pe care o conduce a făcut o serie de recomndări tehnice privind introducerea unor măsuri restrictive în Capitală, în contextul creșterii ratei de incidență cumulată a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile.

Acesta a precizat că DSP București recomandă în primul rând închiderea restaurantelor, interzicerea evenimentelor private cu mai mult de 50 de persoane și interzicerea procesiunilor religioase în aer liber.

Alte măsuri pe care DSP București le-a propus și confirmate de șeful instituției vizează: obligativitatea purtării măștii de protecție în apropierea școlilor, la mai puțin de 100 de metri, intensificarea acțiunilor de control în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare, interzicerea desfășurării de evenimente private în restaurante și cafenele cu mai mult de 50 de persoane.

“DSP a făcut recomandările tehnice care se impun la rata de 1,86 a transmiterii comunitare, este proprie Bucureștiului. DSP este obligată să facă aceste recomandări către Comitetul Muncipal de Urgență. Acesta va decizie și va da dispoziție. Măsura se referă în primul rând la acele restaurante foarte mari, care au activități specifice cu peste 50 de participanți. Aceste recomandări sunt tehnice și sunt făcute la nivel național de către INSP și aplicate în București la situația actuală”

 

Explozia cazurilor de COVID-19 în București a determinat specialiștii din cadrul DSP să vină cu noi propuneri de restricții pentru raza Capitalei. 

DSP menționează faptul că recomandările sunt făcute în baza faptului că în ultimele 14 zile, rata de incidență a trecut de 1,5, ajungând mai exact la 1,86. Potrivit legii, restaurantele vor fi din nou închise, la fel cum s-a anunțat deja și în alte județe.

 

Noile reguli anti-COVID-19 propuse de DSP

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

- Închiderea spațiilor interioare ale restaurantelor, barurilor și cafenelelor;

- Purtatul măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ;

- Interzicerea organizării și desfășurării procesiunilor religioase în aer liber;

- Intensificarea controalelor în transportul public, piețe, târguri și piscine interioare;

- Interzicerea organizării și desfășurării evenimentelor în saloane speciale;

- Interzicerea organizării și desfășurării evenimentelor în restaurante, baruri și cafenele cu mai mult de 50 de persoane. 

Documentul va fi transmis către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, informează Digi24.ro. 

 

Situație îngrijorătoare la nivel național

 

Efectele revenirii românilor din concediu și începerea școlilor a început să se vadă. 1.591 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică luni, 5 octombrie 2020, din 6.537 de teste efectuate în ultimele 24 de ore (4.454 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.083 la cerere). 

Dacă până la începerea școlii rata de pozitivare era de 5-6%, în ultimele săptămâni a cunoscut un trend ascendent. În baza datelor din ultimele 24 de ore, rata de pozitivare este de 24,34%. Asta înseamnă aproximativ 1 din 4 români testați infectați cu SARS-COV-2.

În ultimele 24 de ore, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București (562), Iași (116), Cluj (83) și Neamț (69).

 

 

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   coronavirus