Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Noi restricții în București, anunțate de prefect. „Carantinarea este posibilă pe sectoare". Se ia în calcul starea de urgență

Noi restricții în București, anunțate de prefect. „Carantinarea este posibilă pe sectoare". Se ia în calcul starea de urgență

Un articol de: Andrei Vlad - 07 Oct 2020, 13:13
Noi restricții în București, anunțate de prefect. „Carantinarea este posibilă pe sectoare". Se ia în calcul starea de urgență Social

Noi măsuri anti-covid-19 în București, anunțate de prefectul Gheorghe Cojanu, miercuri, 7 octombrie 2020. După restaurante și cafenele, se închid și cazinourile, barurile și discotecile din Capitală. 

„Au fost adoptate 3 hotărâri. Una dintre ele este completatoare, a doua este modificatoare, iar a treia independentă față de sedința de ieri.

Prima era referitoare la interzicerea activității în restaurante și cafenele. Am constatat că barurile și discotecile nu erau menționate. Rata de propagare este mai mare în baruri și discoteci (....) Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități în baruri și discoteci nu este permisă.

În ceea ce privește purtarea măștii pe o rază de 100 de metri de unitățile de învățământ... Distanța este prea mare, Comitetul Municipal a hotărât ca această distanță să fie micșorată la 50 de metri.

La propunerea a doi membri din Comitet, au supus atenției interzicerea jocurilor de noroc și a cazinourilor pe raza Municipiului București. S-a emis această propunere cu amendamentul că nu sunt interzise cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet (...) Sunt interzise toate sălile de jocuri, cu excepția celor în care se eliberează bilet", a declarat prefectul Bucureștiului.

 

Când ar putea fi impusă starea de urgență

 

Dacă trendul va continua în același ritm alert, noi restricții s-ar putea impune. 

„Deocamdată nu, astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri, lumea trebuie să înțeleagă că trebuie să ne protejăm, inclusiv pe semenii noștri. Există multă indiferență din partea unor cetățeni. Majoritatea le respectă (n.r. - măsurile).DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

Starea de urgență se va impune dacă se va ajunge la pragul de 3 infectări/1.000 de locuitori, ne putem aștepta la asta. 

Carantinarea este posibilă pe sectoare. Dacă se va impune, vom face și acest lucru", a mai declarat oficialul.

 

7 octombrie, cea mai neagră zi a pandemiei pentru România

 

Miercuri, 7 octombrie 2020, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de infectări cu SARS-COV-2: 2.958 de cazuri, la nivel național, în urma a peste 27.000 de teste efectuate. 612 pacienți sunt internați la ATI. 

La începutul săptămânii, medicul Virgil Musta a tras semnalul de alarmă. Sistemul medical riscă să fie copleșit. 

„Dacă nu se iau măsuri foarte rapid și foarte ferme, paharul s-a umplut. Nu mai avem unde să internăm pacienți, nu mai avem secții de terapie intensivă și ne vom afla într-o situație critică în care va trebui să selectăm care dintre pacienți va supraviețui sau va avea șanse să supraviețuiască și care nu.

Riscăm să ajungem în situația Italiei, a Spaniei și a Franței, care, din cauza faptului că sistemul de sănătate a fost copleșit, oamenii au decedat la domiciliu. 

Noi nu mai avem locuri la ATI. Spitalul de suport are o unitate mobilă de ATI și acolo mai sunt vreo 3-4 locuri. Nu prea se mai poate, pentru că paharul este plin. Următoarea picătură, probabil va devărsa paharul și vor ajunge în situația foarte neplăcută pentru toată lumea", a declarat Virgil Musta pentru B1.ro

Citeşte mai multe despre:   covid,   coroanvirus