Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Noi restricții pe litoral de la 1 august. Ce trebuie să facă românii pentru a putea sta pe plajă

Noi restricții pe litoral de la 1 august. Ce trebuie să facă românii pentru a putea sta pe plajă

Un articol de: Catinca Giosanu - 29 Iul 2020, 13:04
Noi restricții pe litoral de la 1 august. Ce trebuie să facă românii pentru a putea sta pe plajă Foto: Inquam Photos / George Călin Social

Autoritățile au decis. De la 1 august vor introduce noi restricții pe litoralul românesc. Ce trebuie să facă românii pentru a putea sta pe plajă? Reguli de ultimă oră.

 

 

Se schimbă totul de la 1 august. Ce măsuri se impun?

 

 

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival, numărul turiștilor de pe litoral crește de la o zi la alta. În timp ce autoritățile fac disperat apel la oameni să respecte cu strictețe măsurile de protecție socială, turiștii de la malul mării profită de vremea frumoasă și de zilele libere.

Din cauza creșterii alarmante a numărului de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, autoritățile române se văd nevoite să ia măsuri extrem de dure pentru a combate răspândirea cu Covid-19. Prin urmare, o serie dintre restricțiile impuse în contextul crizei pandemice vizează litoralul românesc, acolo unde weekend-ul trecut au fost prezenți peste 200.000 de mii de oameni de toate vârstele, notează Spynews.ro.

 

 Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Noi restricții pe litoral de la 1 august

 

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSSU) a anunțat faptul că în zona plajelor de la malul mării distanţa mai mică de 2 metri este permisă doar pentru persoanele care fac parte din aceeași familie: soți, copii, părinți, bunici, unchi, precum și altfel de rude.

CNSSU a aprobat Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

  • Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  • Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  • Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  • Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 00-06.00.
  • Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, frați, copii, bunici).

Pentru a fi aplicate, propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Litoral 2020,   coronavirus