Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Noua tulpină a virusului SARS-COV-2, mai ușor de contractat de către copii

Noua tulpină a virusului SARS-COV-2, mai ușor de contractat de către copii

Un articol de: Beatris Ionita - 22 Dec 2020, 07:41
Noua tulpină a virusului SARS-COV-2, mai ușor de contractat de către copii Social

Noua tulpină a SARS-COV-2, care se răspândește rapid în Marea Britanie, a suferit mutații care ar putea să o facă mai ușor de contractat pentru copiii, spre deosebire de tulpinile anterioare.

Oamenii de știință au explicat că noua versiune a devenit rapid dominantă în sudul Marii Britanii și s-ar putea răspândi extrem de rapid și în restul țării, scrie reuters.com. 

„Credem cu tărie că această tulpină are un avantaj de transmitere față de altele, care se află în prezent în Marea Britanie”, a spus Peter Horby, profesor de boli infecțioase emergente la Universitatea Oxford.

"Există un indiciu că este mult mai susceptibilă de a fi contractată de copiii. Nu putem spune cu siguranță, dar o putem vedea în date. Vom aduna mai multe informații pe parcurs ce vom vedea cum se comportă.", a spus Neil Ferguson, profesor și epidemiolog al bolilor infecțioase la Imperial College din Londra.

Mai multe țări și-au închis granițele cu Marea Britanie, după apariția mutației virusului SARS-CoV-2, despre care oamenii de știință spun că este cu până la 70% mai transmisibilă decât tulpinile anterioare din Marea Britanie. În aceste condiții, mai multe țări din Europa se pregătesc de un nou val de carantină. După Germania, Olanda şi o parte din Marea Britanie, intră din nou în carantină Italia, Austria, Belgia, Elveția, Danemarca şi Suedia.

 

Ce fel de mutație a suferit noul coronavirus

 

Radu Țincu a explicat ce fel de mutație a suferit temutul coronavirus. Potrivit medicului, „este o mutație într-adevăr care afectează proteinele de suprafață, dar se pare că virusul își păstrează proteina Spike, pentru care a fost creat vaccinul”.

„Cel mai important lucru de știut este că această mutație este o mutație care crește transmisibilitatea. Sunt deja studii epidemioligice din Marea Britanie – pentru că la ei a apărut – care ne spun că se transmite cu până la 70% mai ușor, pentru că și-a modificat aceste proteine de aderență către celulele noastre și poate să adere și să penetreze, să infecteze mai ușor celulele umane.Ce s-a observat cu această mutație. Este o mutație într-adevăr care afectează proteinele de suprafață, dar se pare că virusul își păstrează proteina Spike, pentru care a fost creat vaccinul. De aceea este extrem de important, în prezența acestor modificări pe care virusul le poate dezvolta, să înțelegem că avem nevoie de o campanie de vaccinare care să fie de scurtă durată și care să cuprindă o largă masă populațională, pentru că nu putem ști și nimeni nu poate anticipa dacă la următoarea mutație virusul nu își modifică tocmai proteina de suprafață pentru care a fost creat acest vaccin. În momentul în care acea proteină Spike dispare, vaccinul nu mai are niciun fel de utilitate și va trebui s-o luăm de la capăt cu dezvoltarea unui alt vaccin pentru o altă proteină de suprafață pe care virusul probabil o va expune”, a spus Radu Țincu.

Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă