Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”

O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Sep 2020, 15:22
O asistentă care s-a vindecat de COVID-19 a donat plasmă de cinci ori: „M-a impresionat că sunt persoane tinere cu care vorbești și peste cinci minute le acoperi” foto:digi24.ro Social

Adriana Furdiuc, o asistentă în vârstă de 60 de ani din Arad, a învins COVID-19 şi a decis să doneze plasmă pentru a putea salva şi alte vieţi. Și a făcut-o de mai multe ori.

Femeia, care lucrează la Spitalul Judeţean din Arad pe secţia de Terapie Intensivă, vede zilnic sute de oameni care se zbat între viaţă şi moarte și astfel a decis să ajute și altfel. Până acum a donat plasmă de cinci ori.

„Ce m-a impresionat?! Că sunt persoane tinere care acum vorbești cu ele și peste 5 minute le acoperi. (...) E teroare, acum vorbești, o duci de la baie o pui în pat și dup-aia așa face un hâc și gata. Și sunt persoane tinere la 43 de ani, 26”, a spus asistenta pentru Digi24.

Adriana Furdiuc îi îndeamnă pe oamenii care s-au vindecat de coronavirus să meargă şi să doneze plasma, pentru a salva cât mai multe vieţi.

Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzii Arad, spune că primii donatori de plasmă au fost cadrele medicale, deoarece au fost primii care au înţeles cât de gravă este situaţia.

 

Citeşte mai multe despre:   Covid-19,   asistenta medicala