Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social O lecție de omenie de la salvatori: „Viața trebuie respectată și prețuită ...” (FOTO)

O lecție de omenie de la salvatori: „Viața trebuie respectată și prețuită ...” (FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 27 Iul 2020, 13:01
O lecție de omenie de la salvatori: „Viața trebuie respectată și prețuită ...” (FOTO) FOTO: Facebook: Ministerul Afacerilor Interne Social

În tot mai multe cazuri, pompierii dau dovadă de omenie față de necuvântătoarele din jurul nostru. Dacă în urmă cu câteva zile vă spuneam povestea pompierilor din județul Botoșani, care au salvat un pui de pisicuță dintr-o fântână și au transmis o lecție de preț unui tânăr aflat în practică, astăzi venim cu povestea impresionantă a lui Aurel, făcută publică de către cei de la Ministerul de Interne, pe contul de Facebook.

Viețile oamenilor sunt întotdeauna importante pentru cei aflați în poziția de salvatori, însă niciodată nu uită de viețile celor care nu cuvântă. Dacă Răzvan a arătat că salvarea unei vieți nu înseamnă doar să salvezi un om, ci și un animal, povestea lui Aurel arată că gesturile de omenie și empania sunt la ordinea zile. Povestea pompierului din Argeș, postată pe contul de Facebook al MAI transmite o lecție importantă și anume că viața trebuie să fie prețuită, indiferent dacă este vorba despre o barză sau despre un om.

 

Lecție de omenie de la salvatorii de vieți

 

Aurel, unul dintre pompierii de la ISU Argeș a salvat, alături de un coleg viața unei berze, dând dovadă de omenie.

„O veche vorbă românească ne spune astfel: "A fi OM e lucru mare." Înainte de a-i numi salvatori de vieți, colegii noștri ne-au arătat astăzi o altă lecție, cea a omeniei. Viața trebuie respectată și prețuită, indiferent că vorbim de cea a unui om, sau de cea a unei berze cum a fost cazul de astăzi. Aurel, pompier la ISU Argeș împreună cu un coleg, și-au început ziua cu această misiune inedită, dar cu un final care ne duce pe toți cu gândul către speranță. Speranța că empatia trebuie să rămână asemenea unei legături nevăzute, dar în același timp cea care ne unește în bine.

Dragi colegi,

Vă mulțumim pentru imaginea zilei! PS: Barza a fost salvată și se află acum în completă siguranță.” Se relatează pe contul de Facebook al MAI.

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

O veche vorbă românească ne spune astfel: "A fi OM e lucru mare." Înainte de a-i numi salvatori de vieți, colegii...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Sâmbătă, 25 iulie 2020