Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social OMS nu recomandă condiționarea libertății de călătorie în străinătate de certificatul de vaccinare anti-COVID-19

OMS nu recomandă condiționarea libertății de călătorie în străinătate de certificatul de vaccinare anti-COVID-19

Un articol de: Beatris Ionita - 03 Mar 2021, 16:43
OMS nu recomandă condiționarea libertății de călătorie în străinătate de certificatul de vaccinare anti-COVID-19 Foto: Yousel Alfuhigi (Unsplash.com) Social

Călătorii nu trebuie să fie condiționați de documentul care să ateste că s-au vaccinat împotriva COVID-19, în aeroporturi sau puncte de trecere ale frontierelor, recomandă Organizația Mondială a Sănătății, citată de EFE.
 

Specialiștii OMS spun că imunizarea anti-COVID-19 nu poate fi o cerinţă pentru a călători, având în vedere că încă nu se cunosc efectele asupra reducerii răspândirii contagierilor, perioada de imunitate pe care o conferă sau dacă protejează împotriva formelor uşoare ale bolii.

De asemenea, „a acorda prioritate acestor călători ar putea avea drept consecinţă administrarea neadecvată de doze categoriilor de risc ce pot contracta forme grave de COVID-19”, a precizat OMS, potrivit agerpres.ro. 

Mai mult, utilizarea „certificatelor de imunitate” de către călătorii internaţionali (indiferent dacă s-au vaccinat sau dacă au anticorpi după ce au depăşit boala) nu este recomandabilă şi nici „nu este susţinută de evidenţe ştiinţifice”.

În schimb, persoanele de peste 60 de ani, cele cu boli cronice şi alte grupuri de risc trebuie să evite să călătorească în ţări cu o rată înaltă de COVID-19. Pe de altă parte, potrivit organizaţiei, călătorii internaţionali "nu trebuie consideraţi prin natura lor cazuri suspecte de COVID-19".

 

Citeşte mai multe despre:   OMS,   certificat de vaccinare,   covid-19