Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Orașul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină joi, de la ora 20. Douăsprezece localități vor fi în total în carantină în județ

Orașul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină joi, de la ora 20. Douăsprezece localități vor fi în total în carantină în județ

Un articol de: Catinca Giosanu - 25 Noi 2020, 17:28
Orașul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină joi, de la ora 20. Douăsprezece localități vor fi în total în carantină în județ  Sursa Foto: Inquam Photos Social

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a propus ca orașul Eforie să intre în carantină, joi, de la ora 20, măsura urmând să fie valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea de prelungire. Aceasta este cea de-a unsprezecea localitate a județului Constanța care intră în carantină.

De asemenea, satul Lazu va intra în carantină pentru o perioadă de două săptămâni, după ce numărul cazurilor de infecție cu noul virus SARS-CoV-2 a crescut semnificativ în zonă.

 

 

Oraşul Eforie şi satul Lazu vor intra în carantină de joi seara

 

 

Prefectura Constanţa a anunţat, miercuri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a propus intrarea în carantină din 26 noiembrie, ora 20, a oraşului Eforie şi a satului Lazu, care ţine de comuna Agigea. Măsura va fi valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere.

Ordinul de intrare în carantină va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. 

 

 

Ce restricții se vor aplica

 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Odată cu intrarea în carantină, în cele două localităţi se va interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.  

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.   În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.   

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. 

De menționat este faptul că în 5 decembrie se va permite deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor parlamentare, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot. 

Citeşte mai multe despre:   carantina Constanta,   coronavirus,   Agigea