Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile pentru vizitatori

Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile pentru vizitatori

Un articol de: Catinca Giosanu - 18 Oct 2020, 17:56
Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile pentru vizitatori Social

Familia Regală a României a  anunțat, în cursul zilei de duminică, data la care se va redeschide Palatul Elisabeta.

 

 

Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, începând cu data de 22 octombrie

 

 

Familia Regală a României a transmis că Palatul Elisabeta îşi va deschide din nou porţile, în perioada 22 octombrie - 15 noiembrie, sezonul de toamnă fiind dedicat Regelui Mihai 1, transmite Agerpres.

”Palatul Elisabeta îşi deschide din nou porţile, în perioada 22 octombrie - 15 noiembrie 2020, în fiecare săptămână, de joi până duminică. Orarul zilnic: 10,00 - 13,00 şi 14,00 -17,00. Sezonul de toamnă este dedicat Regelui Mihai I şi cuprinde ziua de naştere a suveranului (25 octombrie) şi ziua sa onomastică (8 noiembrie). Expoziţia va avea, aşadar, elemente de noutate. Totodată, vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii şi texte care descriu pe larg expoziţia permanentă. Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă. Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este şoseaua Kiseleff nr. 28, Sector 1 Bucureşti (prin intrarea Româneşti de lângă Muzeul Satului)”, se arată într-o postare a Familiei Regale a României, pe pagina sa de facebook.

 

 

Cum se va face accesul publicului în Palatul Elisabeta în contextul pandemiei

 ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

 

Conform sursei anterior citate, accesul în Palatul Elisabeta se va face pe baza biletelor de intrare, tarifele biletelor fiind de 20 de lei pentru copii, studenţi şi pensionari și 40 de lei pentru adulţi.

”Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro. Vă rugăm să transmiteţi în e-mail data, ora şi numărul de participanţi care vor alcătui grupul. Menţionaţi dacă doriţi asigurarea unui ghid exclusiv pentru grup şi - eventual - dacă doriţi ca prezentarea Palatului Elisabeta să fie făcută în limba engleză sau franceză. Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 lei/grup. Expoziţia are un caracter permanent şi funcţionează în ianuarie-februarie, iulie-septembrie şi octombrie-noiembrie ale fiecărui an. Ea este un proiect al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale”, se mai arată în mesaj. 

Construit ca reşedinţă a Principesei Elisabeta, fiica Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, fosta Regină a Greciei şi mătuşa Regelui Mihai, Palatul Elisabeta a cunoscut frământările celui de-al Doilea Război Mondial.

Reamintim faptul că Regele Mihai I s-a refugiat la Palatul Elisabeta după bombardarea din august 1944 a Palatului Regal din Calea Victoriei. Tot aici, trei ani mai târziu, mai exact la data de 30 decembrie 1947, Majestatea Sa a fost forțat să semneze actul de abdicare.

Citeşte mai multe despre:   Familia Regala