Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Pensionarii au ieșit în stradă. Protestează după ce Guvernul a decis înghețarea pensiilor

Pensionarii au ieșit în stradă. Protestează după ce Guvernul a decis înghețarea pensiilor

Un articol de: Andrei Vlad - 26 Feb 2021, 12:51
Pensionarii au ieșit în stradă. Protestează după ce Guvernul a decis înghețarea pensiilor Social

Vineri, 26 februarie, pensionarii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziilor Guvernului, legate de înghețarea pensiilor. Aceștia s-au strâns în fața Ministerului Muncii, nemulțumiți de nerespectarea legii cu privire la creșterea punctului de pensie. 

După mineri, medici, polițiști, antreprenorii din HORECA, studenți și agricultori, a venit rândul pensionarilor să-și exprime nemulțumirile. Reprezentanții Federației Naționale „Solidaritatea" au luat inițiativă.

„Ne pronunţăm ferm împotriva programului de austeritate severă introdus de noul guvern, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special”, se menţionează în comunicatul FNSPR.

 

Florin Cîțu: „Au fost măriri făcute din pix"

 

Guvernul Florin Cîțu a decis ca majorarea pensiilor să se facă abia de la 1 ianuarie 2022, când punctul de pensie va crește cu rata inflației și 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie. Majorările făcute de guvernul precedent au fost făcute fără a se ține cont de o realitate fiscală, a transmis Cîțu. 

„Au fost măriri făcute din pix. Finanţele României trebuie recalibrate şi trebuie să plafonăm cheltuielile. Lucrurile trebuie menţinute sub control, suntem sub grupa investitorilor străini şi agenţiilor de rating din cauza măsurilor PSD care au dublat cheltuielile cu salariile şi asistenţă socială cât timp au fost la guvernare” a declarat premierul în februarie. 

Citeşte mai multe despre:   pensionari,   proteste,   Florin Citu