Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Persoanele vaccinate anti-COVID-19 scapă de carantină, în cazul în care intră în contact cu persoane infectate

Persoanele vaccinate anti-COVID-19 scapă de carantină, în cazul în care intră în contact cu persoane infectate

Un articol de: Beatris Ionita - 13 Ian 2021, 08:29
Persoanele vaccinate anti-COVID-19 scapă de carantină, în cazul în care intră în contact cu persoane infectate Foto: Inquam Photos / George Calin Social

Românii care se vaccinează împotriva COVID-19 nu vor mai fi nevoite să rămână în izolare, chiar dacă intră în contact cu persoane infectate, a asigurat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare. 

"Riscul este mai mult teoretic. Având în vedere că persoanele vaccinate cu cele 2 doze, la circa 7-10 zile de la efectuarea rapelului, au răspuns imun protector, din acest punct de vedere poate să existe un nivel mic al replicării virale doar la nivelul nazo-farigelui, la poarta de intrare. Estimăm că riscul de transmitere este substanțal scăzut”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, citează antena3.ro.

Măsurile mai relaxate pentru persoanele imunizate sunt îmbrățișate și de directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din INSP, Adriana Pistol.

"E logic ca o persoană vaccinată și sănătoasă imunologic să nu mai fie carantinată. Se vor mai relaxa unele tipuri de măsuri”, a declarat Adriana Pistol.

 

Certificat de vaccinare anti-COVID, unul dintre motivele pentru oamenii ar putea accepta să se imunizeze

 

Este foarte posibil ca oamenii să aleagă să se vaccineze pentru a avea posibilitatea de a călătorii fără restricții în anumite destinații sau de a avea acces în anumite spații, afirmă consultantul în turism Ciprian Enea.

”Trebuie să ținem cont în această ecuație că multe țări au impus obligativitatea de a prezenta un test prin care să atestăm că nu avem COVID-19. Din acest punct de vedere, se pare că lucrurile au fost în regulă. Cetățenii țărilor respective, cu o incidență mult mai mică, își doreau să se protejeze în fața unei posibile contaminări pricinuite de cetățenii care veneau din țări cu un număr mare de infectări. Așadar, dacă ne dorim să accesăm anumite servicii turistice, să intrăm în anumite hoteluri, să urcăm pe numite vase de croazieră, în anumite curse aeriene, s-ar putea să fim obligați de atitudinea celorlalți să respectăm un anumit set de norme. Din păcate, testul COVID are o valabilitate limitată (...) pe când un vaccin ne ajută să certificăm că pe o perioadă de 6-8 luni sau 2 ani, în funcție de tipul de vaccin, nu ne putem contamina și nu putem transmite coronavirusul. Este foarte greu să ai fluență, să ai trafic, să faci volume de călători, de turiști sau la un festival doar folosind acele teste COVID care trebuie repetate permanent”, a explicat Ciprian Enea.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   carantina,   vaccin anti-COVID-19,   certificat coronavirus