Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Peste 200.000 de persoane s-au programat pe platforma de vaccinare anti-COVID. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți cu vârste peste 65 de ani

Peste 200.000 de persoane s-au programat pe platforma de vaccinare anti-COVID. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți cu vârste peste 65 de ani

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Ian 2021, 14:14
Peste 200.000 de persoane s-au programat pe platforma de vaccinare anti-COVID. Cei mai mulți dintre ei sunt adulți cu vârste peste 65 de ani Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Social

Serviciul Român de Telecomunicații Speciale a anunțat că de vineri, 15 ianuarie, ora 15.00 până duminică, 17 ianuarie ora 11.00 s-au programat 209.270 de persoane pe platforma specială pentru vaccinarea anti-COVID. Cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare a început vineri și este dedicată persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, bolnavilor cronici și angajațișor din domeniul esențial.

 

Peste 200.000 de persoane s-au programat la vaccinare

 

În intervalul menționat, STS anunță că s-au prograt 209.270 de cetățeni astfel: 115.954 dintre ei sunt adulți cu vârste peste 65 de ani, 46.806 sunt persoane care suferă de afecțiuni cronice, în timp ce 46.510 sunt angajați în domeniile esentiale, anunță instituția într-un comunicat, potrivit News.ro.

 

Cum s-au porgramat românii la vaccinare

 

Cei mai mulți dintre românii care s-au înscris în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare s-au programat online, prin platforma dezolvată de autorități: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/ . 

„Din punct de vedere al modalităţii de accesare a platformei, programarea persoanelor din etapa II s-a realizat astfel: individual direct în platformă - 104.655 de persoane; prin intermediul medicilor – 13.343 de persoane; telefonic, prin Call Center - 29.825 de persoane; prin intermediul angajatorului - 61.447 de persoane din domenii esenţiale.

Având în vedere că platforma de programare se actualizează conform datelor transmise de INSP, recomandăm cetăţenilor să acceseze periodic aplicaţia pentru a verifica introducerea unor noi centre de vaccinare sau apariţia locurilor disponibile pentru vaccinare”, precizează cei de la STS.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Totodată, Serviciul Român de Telecomunicații Speciale a mai precizat că persoanele care suferă de o afecțiune cronică se mai pot programa și prin:

Individual, direct în platformă

Prin intermediul unui aparţinător

Aceștia pot fi înscrise şi programate maximum 9 persoane incluse în a II-a etapă, prin Adaugă beneficiar.

Prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială

Pentru aceste trei modațități de programare, sistemul informatic interoghează baza de date a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pentru a putea valida afecțiunea. În cazul în care persoana nu regăsește și nu se poate programa în platformă, este necesară contactarea medicului de familie, care poate face înregistrarea în platofmră, dacă bolnavul își ateste afecțiunea.

Prin intermediul medicului cu pacienţi cu afecţiuni cronice

„Acesta poate înscrie şi programa persoane cu afecţiuni cronice sau poate doar să le înscrie, urmând ca acestea să se autentifice pe baza CNP şi să se programeze individual. În acest caz, nu este obligatorie interogarea bazei de date a CNAS”, informează STS în comunicat.

Telefonic, în Call Center, la numărul 021.414.44.25

Citeşte mai multe despre:   campania de vaccinare