Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Pompierii militari au acționat, în ultimele 24 de ore, în peste 1.300 de situații de urgență

Pompierii militari au acționat, în ultimele 24 de ore, în peste 1.300 de situații de urgență

Un articol de: Catinca Giosanu - 09 Oct 2020, 11:08
Pompierii militari au acționat, în ultimele 24 de ore, în peste 1.300 de situații de urgență Sursa Foto: IGSU Social

Pompierii militari au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 1.340 de situaţii de urgenţă, în întreaga ţară, cele mai multe fiind pentru acordarea de prim-ajutor, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Alte intervenţii au fost pentru stingerea unor incendii, precum și descarcerarea unor persoane care au rămas blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

 

IGSU: 1.340 de situaţii de urgenţă au fost gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 ore, la nivel naţional

 

 

”Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 800 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (285 cazuri), urmată de județele Cluj (46 cazuri) și Mureș (43 cazuri).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 30 de incendii, precum și în alte 236 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere.”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) vineri.

Astfel, în cursul zilei de joi, pe raza localității Mihai Bravu, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism și un microbuz. Echipajele de descarcerare și prim-ajutor sosite la fața locului au acționat pentru extragerea victimei din autoturism,  iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de autoritățile competente, aceasta a fost declarată decedată.

 DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

Accident grav la ieșire din Slatina

 

 

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Olt, unde 13 pompieri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Slatina. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 6 victime. Una dintre acestea a avut nevoie de intervenția echipajele de descarcerare pentru extragerea din autoturism, însă, din nefericire, aceasta și-a pierdut viața. De asemenea, și celelalte victime implicate în accident au primit măsuri de prim ajutor la fața locului, ulterior fiind transportate la spital, în stare de conștiență.

Totodată, având în vedere prognozele meteorologice emise în această perioadă, pompierii salvatori au derulat misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea.

În cursul zilei de joi, pompierii militari au venit în sprijinul cetățenilor și autorităților locale în 17 localități din 7 județe ale țării ( Argeș, Botoșani, Buzău, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea). Astfel, intervențiile salvatorilor au presupus evacuarea apei din 5 case, 16 curți, 10 beciuri, 2 magazine și 1 stradă, degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil și autoturisme, precum și  recuperarea a 4 autoturisme și 1 autobuz (fără pasageri) surpsinse de viitură. În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Având în vedere faptul că avertizărilere meteorologice de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.