Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Portretul bolnavului de COVID-19: Care este, de fapt, vârsta medie a pacienților infectați cu noul coronavirus

Portretul bolnavului de COVID-19: Care este, de fapt, vârsta medie a pacienților infectați cu noul coronavirus

Un articol de: Andrei Vlad - 07 Sep 2020, 14:55
Portretul bolnavului de COVID-19: Care este, de fapt, vârsta medie a pacienților infectați cu noul coronavirus Foto: Mojpe (Pixabay.com) Social

După 6 luni de pandemie, cifrele și concluziile devin din ce în ce mai elocvente. Care este, de fapt, portretul pacientului cu COVID-19?

Vârsta medie a pacienților infectați cu noul coronavirus este de 46 de ani. În România, cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în segmentul 40-49 de ani (21%), urmat de 50-59 de ani (20%), 30-39 de ani (16%). 14% dintre cei infectați fac parte din segmentul 60-69 de ani, 9% din segmentul 20-29 de ani, 5% din +80 de ani, 4% au între 10 și 19 ani, iar 2% dintre cazurile pozitive au fost descoperite la cei mici, de 0-9 ani. 

În România, cele mai multe cazuri de COVID-19 s-au înregistrat la femei, adică 55%. 41% sunt bărbați, iar 4% copii sub 18 ani, informează Datelazi.ro. 

Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, COVID-19 nu afectează doar trupul, ci și mintea. În ultimele 6 luni, numărul cazurilor de depresie s-a triplat.

 

Copiii, risc major de transmitere al virusului la persoanele adulte

 

Sezonul virozelor se apropie, școlile ar urma să se redeschidă în curând și mulți specialiști anticipează scenarii și mai negative. Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș, atenționează asupra faptului că tinerii, în special copiii de gimnaziu, clase primare și grădiniță, au o contagiozitate a virusului mult mai mare decât la adulți. 


„Începe noul an școlar și recomand totuși să se mai gândească cei care răspund de redeschiderea unităților de învățământ. S-a dat posibilitatea ca la nivel local să se hotărască cum să se procedeze.

Copiii sunt un izvor de infecție destul de serios, având în vedere că aceștia au o încărcătură virală mai mare decât adulții. Ei nu fac forme grave ale bolii, afecțiuni care să sperie, dar sunt ca un burețel de viruși și pot transmite foarte ușor (n.r. - virusul). Chiar un specialist cu care colaborăm a comunicat medicilor infecționiști acest lucru, în urma unor cercetări", a declarat Emilian Imbri pentru B1.roSe reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus