Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Povestea din spatele casei de pe bancnota de 10 lei. Cum arată în realitate

Povestea din spatele casei de pe bancnota de 10 lei. Cum arată în realitate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 12 Aug 2020, 16:28
Povestea din spatele casei de pe bancnota de 10 lei. Cum arată în realitate Galerie foto (3) Social

Ai observat, probabil, cel puţin o dată, casa de pe bancnota de 10 lei. Dar te-ai întrebat care este povestea ei? Ei bine, istoria e una interesantă.

Cum arăta casa înainte să fie mutată la Sibiu, în Galeria Foto.

 

Se numeşte "Casa cu blazoane"

 

"Casa cu blazone" se afla inițial în Vlădești, județul Vâlcea. De mai bine de un deceniu, construția a fost demolată şi mutată, bucată cu bucată, la Muzeul Astra din judeţul Sibiu, cu ajutorul urmașilor care au deținut casa până în anul 2006. Micile diferențe de pe schiţa bancontei și adevărata casă au fost explicate de moștenitorii vilei, iar misterul a fost dezlegat. "La demolare, inginerii au mers pe structura veche. Când s-au mărit copiii, bunicul a tot fost plecat ca notar şi a trebuit să tot facă mai mult spaţiu", a spus un nepot din familie.

 

Ce părţi din casa originală se află la Muzeul Astra

 

Povestea casei începe în urmă cu aproape 500 de ani. O parte din piese vechi de peste 100 de ani, au fost cedate muzeului: icoane, măsuţe şi scaune cu cuie de lemn, conservate nu foarte bine. După ce a murit bunica familiei care a deţinut casa, nu a mai locuit nimeni acolo şi au început să se dărâme.

UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului