Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Povestea emoționantă a unui tânăr polițist român a ajuns chiar și la New York. La doar 23 de ani, Robert a salvat deja 60 de vieți

Povestea emoționantă a unui tânăr polițist român a ajuns chiar și la New York. La doar 23 de ani, Robert a salvat deja 60 de vieți

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Noi 2020, 10:50
Povestea emoționantă a unui tânăr polițist român a ajuns chiar și la New York. La doar 23 de ani, Robert a salvat deja 60 de vieți FOTO: Facebook: MAI Social

Robert este un tânăr polițist de frontieră, iar o dată pe lună își petrece timpul său liber salvând vieți. Totul a început în 2017, la momentul în care tânărul în vârstă de 23 de ani a aflat că o persoană are nevoie urgentă de sânge.

La acele moment a ales să doneze, iar gestul său i-a schimbat viața pentru totodeauna. La terminarea școlii, când a fost repartizat în județul natal, Oradea, Robert a mers la Centrul de Transfuzii din oraș ca să doneze sâng, iar atunci coordonatoarea l-a rugat să doneze lunar, dacă poate. Curajosul tânăr în vârstă de 23 de ani nu a stat prea mult pe gânduri, și a acceptat imediat.

 

Curajul polițistului, răsplătit chiar și la New York

 

Până la 23 de ani, Robert are deja 60 de vieți salvate, iar gestul său extrem de curajos a ajuns până la New York. Polițistul de frontieră a apărut pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, alături de alți trei donatori, fiind considerați adevărați eroi.

„23 de ani și 60 de vieți salvate. El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre donatorii constanți de sânge din România. Povestea lui începe în 2017, pe când se pregătea să devină polițist de frontieră. 

- Venim cu o rugăminte către voi. O persoană se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Are urgent nevoie de sânge pentru transfuzie. Dacă vreți să ajutați, v-am rămâne recunoscători, le-a spus comandantul elevilor adunați pe platoul unității.

- Donez eu!, a răspuns Robert, fiind primul care a făcut un pas în față.

Era prima dată când dona sânge și nu știa exact procedura, însă voia să ajute. Această primă experiență l-a făcut să înțeleagă cât de important este sângele pentru un pacient aflat în stare gravă. La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge și la Centrul de Transfuzie Oradea.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Acolo a fost abordat de o persoană:

- Eu sunt coordonatoarea acestui centru și vreau să-îți mulțumesc pentru gestul tău, pentru că sunt din ce în ce mai puțini donatori.  Vreau să te rog ceva. Există o nevoie imensă de sânge, sunt foarte mulți oameni care au nevoie de transfuzie. N-ai vrea să devii donator permanent?

- Ce ar trebui să fac?

- La vârsta și la sănătatea ta, poți dona o dată pe lună. Înscrie-te în programul nostru, ai putea salva multe vieți.

- Nu trebuie să mă rugați! Vă promit că în fiecare lună voi fi aici!

De atunci și până în prezent, Robert și-a ținut promisiunea, iar cu sângele lui a ajutat 60 de oameni aflați în stare critică. Un singur lucru regretă, faptul că într-o lună nu a putut ajunge să doneze, pentru că era în concediu. Dar ca să se revanșeze, și-a motivat colegii, astfel că săptămâna trecută au mers cu toții să doneze sânge la Centrul de Transfuzie. El este Robert, are 23 de ani și, până acum, a ajutat 60 de oameni... repetăm acest lucru pentru că ceea ce el face este extraordinar!

Robert, te salutăm cu respect, admirație și prețuire! Mulțumim!

Donarea de sânge salvează vieți! P.S. Povestea lui a ajuns să fie proiectată pe unul dintre panourile publicitare din Times Square, în New York. Robert și alți trei donatori au devenit cunoscuţi acolo ca adevăraţi eroi, prin intermediul campaniei Blood Network, realizată de organizatorii Untold şi Neversea. Am vrut să-l cunoașteți și voi măcar pe unul dintre ei!”, este povestea publicată pe pagina de Facebook a MAI.

 

23 de ani și 60 de vieți salvate. El este Robert și este polițist de frontieră, dar mai mult de atât, este unul dintre...

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Luni, 9 noiembrie 2020