Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Președintele CNAS, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei / Să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire”

Președintele CNAS, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei / Să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire”

Un articol de: Maria Zărnescu - 26 Noi 2020, 15:57
Președintele CNAS, despre vaccinul anti-COVID: „Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei / Să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire” Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar Social

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan a declarat în cursul zilei de joi că este necesară o atenție sporită la pregătirea campaniei de vaccinare și mai ales la convingerea populației cu privire la importanța acestui produs.

Ea a explicat faptul că oamenii trebuie să știe că vaccinul este una dintre modalitățile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19, dar și o șansă pentru toată lumea să scate de maladia care le-a dat tuturor viața peste cap.

 

Pregătirea și informarea populației, importante în campania de vaccinare

 

Cojan susține că pregătrea campaniei de vaccinare necesită o atenție deosebită, mai ales în informarea pacienților.

„Ne aflăm în perioada în care se pregăteşte intrarea pe piaţă a vaccinurilor anti-COVID. Din cele 150 de modele de vaccinuri (...), unele au trecut de faza a treia, faza clinică de studiu. Trebuie să fim atenţi la pregătirea campaniei de vaccinare şi să convingem populaţia că este una dintre cele mai importante măsuri de prevenire şi combatere a acestei maladii care ne-a dat vieţile tuturor peste cap şi ne-a făcut să regândim întregul sistemul sanitar. Odată cu tragedia întâmplată la Piatra Neamţ şi alte asperităţi pe care le-am observat (...), cred că toţi decidenţii în Sănătate s-au convins de precaritatea infrastructurii sectorului spitalicesc din România şi de necesitatea construirii de spitale moderne cu circuite funcţionale care să corespundă noilor cerinţe având în vedere dezvoltările tehnologice ale medicinei”, a explicat Adela Cojan, potrivit Agerpres.

 

Finanțarea sistemului sanitar, suplimentată față de 2019

 

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a mai precizat că sistemul sanitar a beneficiat de finanțări suplimentare față de 2019.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Sistemul nostru de sănătate începe să se mişte, în sensul tendinţei de inversare a piramidei serviciilor de sănătate, aceea în care rolul medicului de familie trebuie să fie acela de bază, de prim contact în sistemul sanitar, astfel încât observ o solidaritate din partea acestor medici de a participa la tot ceea ce înseamnă consultaţiile la distanţă, prescripţii electronice, monitorizarea bolnavilor de COVID asimptomatici sau oligosimptomatici”, a declarat ea.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19