Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Ce preţ are Favipiravir, medicamentul folosit pentru simptomele uşoare COVID-19

Ce preţ are Favipiravir, medicamentul folosit pentru simptomele uşoare COVID-19

Un articol de: George Lupu - 30 Iul 2020, 13:24
Ce preţ are Favipiravir, medicamentul folosit pentru simptomele uşoare COVID-19 Social

Unul din medicamentele eficiente în acest moment în tratarea COVID-19 este Favipiravir, un antiviral de spectru larg, realizat iniţial în Japonia la sfârşitul anilor ‘90 şi ulterior omologat în 2014 ca tratament de urgenţă în cazul epidemiilor de gripă.

Produs de compania niponă Toyama Chemicals medicamentul are statut experimental în tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19, fiind în stadiul de studiu clinic, cu excepţia Rusiei şi Indiei unde a fost omologat.

Japonia a oferit medicamentul cu titlu gratuit unui număr de 38 de ţări, prin intermediul ONU, numai pentru studii clinice. În cadrul acestui proiect, 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir) au ajuns şi în România.  

 

Favipiravirul în stadiul de studiu clinic, în România

”Este un medicament care, conform studiilor făcute în Japonia, are rezultate foarte bune și a avut rezultate foarte bune și pe gripă, și pe Ebola și care se va folosi și la noi în țară prin studii clinice. Acest medicament va intra în țară în urma studiilor clinice. Studiul clinic înseamnă să administrăm acest medicament pe niște criterii persoanelor cu COVID-19 și să facem comparație cu medicamentele pe care le dăm acum ca să vedem rezultatele”, a explicat medicul Virgil Musta.  

Favipiravir este similar Remdesivirului, diferenţa fiind că primul tratează cazurile uşoare, iar al doilea pe cele grave.

 

India, prima ţară care scoate medicamentul pe piaţă

Hetero Drugs, una dintre principalele firme farmaceutice din India, a obţinut din 2 iulie aprobarea din partea autorităţii Drug Controller General of India (DCGI) pentru a produce şi comercializa antiviralul Favipiravir.


Anterior, pe 21 iunie, gigantul Glenmark Pharma lansase şi el pe piaţă medicamentul similar FabiFlu, cel puţin şapte alte branduri urmând să intre în lupta pieţei de Favipiravir.

De miercuri, Favivirul de la Hetero Drugs este disponibil în toate centrele medicale de comercializare şi în farmaciile din întreaga Indie. Medicamentul, are preţul de 59 de rupii (0,67 euro) comprimatul, şi se va vinde doar pe reţetă.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

 

Efecte secundare cunoscute

Medicamentul este contraindicat femeilor însărcinate, precum şi celor care au probleme cu rinichii sau ficatul. Trebuie folosit cu precauţie de persoanele care au probleme de metabolism sau niveluri ridicate ale acidului uric. Medicamentul este însă bine tolerat de cei cu diabet sau probleme cardiace, potrivit The Print.

Citeşte mai multe despre:   Favipiravir