Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Primele declarații ale rudelor lui Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu: „Poliția trebuie să își facă treaba, nu ne punem contră, dar și ei trebuie să ne lase, să nu facă ură de rasă”

Primele declarații ale rudelor lui Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu: „Poliția trebuie să își facă treaba, nu ne punem contră, dar și ei trebuie să ne lase, să nu facă ură de rasă”

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Aug 2020, 16:28
Primele declarații ale rudelor lui Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu: „Poliția trebuie să își facă treaba, nu ne punem contră, dar și ei trebuie să ne lase, să nu facă ură de rasă” Social

Finul interlopului Emi Pian, fostul lider al clanului Duduianu ucis de membrul unui clan rival din București, a comentat intervenția forțelor de ordine la priveghiul nașului său.

„Ne-am speriat când am văzut atâta poliție. Nu vrem să se facă ură de rasă la noi, că suntem romi, să nu lase lumea să vină să-l vadă. Vrem să putem să stăm la priveghi.

Ne-a șocat câtă poliție a venit. N-a fost scandal, nici n-o să fie cum s-a spus, că ne batem, că ne tăiem, că ne omorâm...Niciodată!

Am plâns, am urlat cu masca la gură! Nu suntem câini, suntem și noi niște oameni. Nu suntem bolnavi, nu cred în așa ceva, că doar avem și noi copii, câte cinci-șase, nepoți și toate alea. Suntem foarte îndurerați.

Poliția trebuie să își facă treaba, nu ne punem contră, dar și ei trebuie să ne lase, să nu facă ură de rasă”, a declarat finul lui Emi Pian, pentru România TV.

Astăzi, poliția a înconjurat vila și nu nu ar mai permite accesul nimănui. Doar familia poate sta lângă trupul lui Emi Pian, după ce ieri sute de oameni s-au înghesuit să-i aducă un ultim omagiu, fără a respecta normele de distanțare socială.

 

Sute de oameni la priveghiul lui Emi Pian

 

Situația de ieri, în care casa lui Emi Pian s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru sutele de oameni veniţi să asiste la momentul în care sicirul cu trupul interlopului este adus acasă, a fost una dificil de controlat de polițiști.ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

 

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, a comentat evenimentul din Capitală.

„Poliția este pregătită pentru astfel de situații. În plus, nu se va întâmpla nimic la priveghi, pentru că acolo sunt cei care i-au fost alături lui Pian, nu vin rivalii lui. Probleme o să apară mai târziu, după câteva luni. În acest context este greu să se păstreze distanța. Ar trebui păstrată, dar este foarte greu. Vor merge polițiștii să le mai explice, altă soluție nu e. La mare e la fel ca la priveghiul lui Pian. 

Nu pot merge polițiștii la priveghi să-i amendeze. Eventual, măsurile se vor lua ulterior. Măsurile se pot aplica, au termen de 30 de zile.

Eu am văzut și alte înmârmântări în plină epidemie unde nu s-a respectat distanțarea socială și au fost sute de oameni acolo. Lucrurile trebuie privite din ambele părți. Eu, dacă aș fi șeful Poliției București, aș trimite acolo oameni cu experiență, care să încerce să le explice că trebuie să păstreze distanța socială", a declarat Iulian Surugiu pentru B1.ro.

 

Marcel Vela, despre înghesuiala de la priveghiul lui Emi Pian

 

În acest context, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a comentat situația de ieri, într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV.

„Acțiunea a fost coordonată de Poliția Capitalei, ajutată de Jandarmerie și alte forțe. Aseară am avut inclusiv suport aerian pentru a depista grupuri de cetățeni care nu respectă legea în interiorul unor zone private. Poliția nu poate intra într-o casă fără aprobarea celui care decide în zona penală intrarea pentru percheziție. În acest context, noi am putut observa exact ce se întâmplă în interior, cu ajutorul suportului aerian”, a spus Vela, precizând că ieri s-au dat 133 de amenzi, în valoare de 85.000 de lei.

„Poliția a luat măsurile legale, împreună cu Jandarmeria. Acum, în continuare, se execută misiuni pentru a se respecta legea, adică fluxuri de circulație, avem 70 de polițiști prezenți acolo, 100 de jandarmi, putem oricând să suplimentăm forțele pentru a impune respectarea legii. Eu cred că și organizatorii evenimentului tragic sunt realiști și conșienți că nu poate fi încălcată legea”, a mai punctat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Emi Pian