Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Probleme la metroul din Cluj-Napoca. Ce au descoperit constructorii. Emil Boc: „Se analizează toate soluțiile"

Probleme la metroul din Cluj-Napoca. Ce au descoperit constructorii. Emil Boc: „Se analizează toate soluțiile"

Un articol de: Andrei Vlad - 01 Mar 2021, 16:32
Probleme la metroul din Cluj-Napoca. Ce au descoperit constructorii. Emil Boc: „Se analizează toate soluțiile" Social

Cluj-Napoca va fi al doilea oraș al României cu metrou. Proiectul este planificat să fie finalizat în jurul anului 2027, însă până atunci, constructorii se mai lovesc din când în când de „surprize". 

În prezent, inginerii se împiedică de niște zăcăminte de sare, descoperite la mare adâncime, pe traseul stabilit. Din cauza acestui fapt, proiectul ar putea fi amânat cu 5 ani de zile. Săpăturile în sare sunt extrem de dificile și de costisitoare, iar contactul cu apa poate crea probleme severe pe termen lung. 

Geologii spun că zăcămintele de sare trebuie atent analizate, înainte de a decide dacă se va continua planul, ori va fi ales un alt traseu. 

 

Reacția lui Emil Boc, despre metroul din Cluj-Napoca

 

Emil Boc, primarul orașului, crede că se vor găsi soluții, pentru a nu întârzia foarte mult inaugurarea proiectului de infrastructură. 

„Experţii, în acest moment analizează toate soluţiile şi vă pot asigura că există soluţii, acum 50 de ani omul a ajuns pe Lună, acum a ajuns pe Marte, vă daţi seama că va putea face un metrou chiar dacă întâlneşte un bulgăre de sare în cale”, a declarat Emil Boc, potrivit Pro TV. 

Potrivit liderilor locali, metroul ar putea reduce traficul de la suprafață la jumătate, în Cluj-Napoca.

Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Citeşte mai multe despre:   Cluj-Napoca,   metrou,   Emil Boc