Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Profesoară din București, împotriva redeschiderii școlilor: „Sunt atât de multe lucruri care ne lipsesc”

Profesoară din București, împotriva redeschiderii școlilor: „Sunt atât de multe lucruri care ne lipsesc”

Un articol de: Laura Vasile - 10 Aug 2020, 12:10
Profesoară din București, împotriva redeschiderii școlilor: „Sunt atât de multe lucruri care ne lipsesc” Social

O profesoară din București se arată împotriva redeschiderii școlilor, dacă acestea nu îndeplinesc absolut toate condițiile, indiferent de scenariu în care s-ar afla. Dascălul mai spune că revenirea la unitățile de învățământ ar trebui făcută treptat.

„Nu, școlile nu ar trebui deschise în condițiile actuale indiferent de culoarea scenariului! Nu toate...poate gradual, cele care îndeplinesc absolut toate condițiile. În marile orașe și în capitală presupun că există astfel de școli sau ar putea să existe.

Am văzut azi fotografiile postate de o unitate de învățământ din Houston. Mi-au dat lacrimile de neputință. Suntem atât de departe. Ei pot incepe școala în condiții de siguranță atât cât poate fi ea asigurată în pandemie. Noi în niciun caz nu. Sunt atât de multe lucruri care ne lipsesc.
Redeschiderea școlilor ar trebui realizată treptat și lăsând deoparte dorința arzândă a multora de a începe anul școlar în clase. Suntem în pandemie, vine toamna de-a valma cu gripele și virozele ei. Cum ne va fi? Bine, nu. Spitalele sunt pregătite pentru iureșul de îmbolnăviri care urmează? Știm cu toții că nu. Ce ne dorim atunci? Eu înțeleg că vreți să ne întoarcem la viețile noastre așa cum erau înainte, dar dacă se îmbolnăvesc profesorii cine îi va înlocui, dacă se îmbolnăvesc elevii pe cine vom învăta? Putem risca viețile tuturor pentru un vis frumos?

Mâine m-aș întoarce printre copilași, dar îmi amintesc de anii trecuți când era epidemie de viroze și gripe. Îmi lipseau elevii în valuri și lucram zilnic cu câte 4-5 vreo două săptămâni. Stăteam pe loc cu materia până ne adunam mai mulți. Veneam la școală cu febră și frisoane fiindcă nu avea cine să-mi țină locul. Mă țineam la distanță de copii ca să nu ia virusul de la mine. Dar atunci era vorba de o banală viroză. Acum vorbim de un virus nou. Datele problemei se schimbă, iar noi trebuie să ne adaptăm lor.

Gândiți-vă la sănătatea voastră! Este lucrul cel mai de preț”, a scris Mara Luana Rauca pe pagina sa de Facebook.

 

Scenarii pentru redeschiderea școlilor 

 

La începutul lunii august, Klaus Iohannis a anunțat că anul școlar începe pe 14 septembrie. Șeful statului a prezentat și trei scenarii posibile. 

  • Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mia de locuitori detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală. Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt. Scenariul roșu – peste 3 cazuri (risc mare), în care școala se închide și se țin cursuri doar online
  • scenariile descriu ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate va fi decis local
  • pentru fiecare școală în parte, comandamentul județean pentru situații de urgență va lua decizia pe ce scenariu se merge: scenariul verde - se țin cursuri normale, scenariul roșu - cursuri online, scenariul galben - parte din cursuri la școală, o parte online
  • scenariul galben: grădinițele și primarele merg la școală, clasele terminale merg la școală, restul claselor, în funcție de decizia locală, vor fi hidride, pentru a se păstra distanțarea socială

în online se predă materie, e considerat învățământ normal, deci e acceptat ca formă de învățământ.

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Redeschiderea școlilor, calcul rectificat 

 

Ulterior, șeful statului și-a cerut scuze pentru informațiile transmise cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii scenariilor care se referă la desfășurarea anului școlar. 

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde", „galben" sau „roșu" este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății”, se arăta în comunicatul Administrației Prezidențiale. 

Citeşte mai multe despre:   redeschiderea școlilor,   klaus Iohannis,   scenarii