Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Cine este profesorul de liceu din Oradea care își încurajează elevii să nu poarte mască de protecție. VIDEO

Cine este profesorul de liceu din Oradea care își încurajează elevii să nu poarte mască de protecție. VIDEO

Un articol de: Catinca Giosanu - 23 Sep 2020, 14:37
Cine este profesorul de liceu din Oradea care își încurajează elevii să nu poarte mască de protecție. VIDEO Sursa Foto: Psnews Social

Un profesor din Oradea s-a filmat în sala de clasă cum face propagandă împotriva purtării măștilor de protecție.  Dascălul i-a numit pe elevi „animăluțe ținute în țarc” și consideră măștile niște „botnițe”.

Omul predă arte marțiale la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” din municipiu. De-a lungul crizei sanitare declanșată de virusul ucigaș SARS-CoV-2, profesorul a protestat împotriva măsurilor de prevenire impuse de pandemie, chiar alături de elevii săi.

 

 

”Guvernul ne obligă să purtăm măști, să ne comportăm ca niște animăluțe în țarc”

 

 

Un profesor de lupte de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” din Oradea s-a filmat în sala de clasă în timp ce protesta împotriva măsurilor sanitare care vizează purtarea obligatorie a măștilor de protecție în incinta unităților de învățământ. Pe imaginile filmate se aude cum profesorul numește „botniță” masca de protecție, iar pe elevi îi numește „animăluțe ținute în țarc”.

„Animăluțele au doar cinci minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos, merg la toaletă pe rând, dacă vor să tragă o gură de aer, pe rând, la geam să respire. Fiecare animăluț stă cuminte la el în țarc, asta vrea și asta ne cer cei care ne conduc, asta vrea ministerul, să stăm supuși, să stăm precum animăluțele în țarc”, a mai spus Nelu Pop, conform Spynews.ro.

De asemeanea, cadrul didactic a făcut un apel ca toți oamenii să protesteze împotriva obligativității purtării măștilor în sala de clasă. Profesorul mai spune că cei din Guvern își doresc ca populația să fie supusă.  În timp ce vorbește, profesorul poartă o mască de carnaval. Elevii din clasa a XI-a, în fața cărora s-a filmat, poartă și ei, la rândul lor, măști care înfățișează chipuri ale diverselor animale. ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

Profesorul susține că filmarea pe care a realizat-o împreună cu elevii săi este o formă pașnică de protest. La un moment dat, el și-a dat jos de pe față masca chirurgicală recomandată de autoritățile sanitare.

”Și la fel cum George Simion stă noapte de noapte, supus unor abuzuri, începând cu autoritățile, să încercăm să schimbăm ceva... Să nu devenim niște animăluțe care nu putem gândi... cu botnița pe gură. Haideți să ne unim sub o românie unitară”, a mai adăugat dascălul din Oradea.

 

 

Profesorul este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

 

 

În urma videoclipului postat de profesorul de arte marțiale de la Liceul Sportiv din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor a anunțat că acesta va fi sancționat. 

Potrivit purtătorului de cuvânt Florin Negruțiu, comportamentul cadrului didactic este „inaccetabil, iar conducerea școlii a început o anchetă.”

Împotriva sa, Inspectoratul școlar va depune o plângere penală. Nelu Pop, căci așa se numește controversatul cadru didactic, va fi anchetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

 

Apel la protest față de restricțiile din școli

 

 

În momentul de față, orele de educație fizică se țin doar în contextul în care acestea nu implică contact și nici minge sau alt obiect care ar putea fi atins de mai multe persoane.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Oradea,   an scolar 2020-2021