Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Alegeri parlamentare 2020: Program de lucru prelungit în weekend la Evidența Persoanelor București pentru eliberarea actelor de indentitate

Alegeri parlamentare 2020: Program de lucru prelungit în weekend la Evidența Persoanelor București pentru eliberarea actelor de indentitate

Un articol de: Beatris Ionita - 25 Noi 2020, 16:56
Alegeri parlamentare 2020: Program de lucru prelungit în weekend la Evidența Persoanelor București pentru eliberarea actelor de indentitate Social

Ghișeele Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor din Capitală vor avea program prelungit în zilele de 5 și 6 decembrie, pentru eliberarea actelor de identitate la timp pentru alegerile parlamentare, anunță Primăria Municipiului Bucureşti.

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti, împreună cu serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor ale sectoarelor 1-6, vine în sprijinul cetăţenilor municipiului Bucureşti şi asigură un program de lucru prelungit pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării, pierderii, furtului sau deteriorării acestora, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 97/2005”, potrivit unui comunicat transmis de PMB.

 

Se eliberează și carți de identitate provizorii

Cartea de identitate se eliberează cetățeanului român pe baza cererii scrise a acestuia şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei.

„În situaţia în care nu pot fi prezentate anumite documente (certificate de stare civilă, dovada adresei de domiciliu etc.), în conformitate cu prevederile art. 20 din actul normativ sus-menţionat, se va elibera carte de identitate provizorie (CIP), caz în care se vor depune 3 fotografii 3/4 cm şi contravaloarea actului de identitate (1 leu), achitată în acelaşi mod ca în cazul cărţilor de identitate”, mai anunță PMB.

 

Programul ghișeelor în weekend

Sâmbătă şi duminică, 5 și 6 decembrie, programul de lucru al serviciilor publice locale comunitare de evidenţă a persoanelor va fi următorul:

  • între orele 08.00-16.00, pe data de 5 decembrie
  • între orele 07.00-21.00, pe data de 6 decembrie
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt