Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Raluca Turcan: Vom acorda sprijin țintit, prin proiecte finanțate din fonduri europene, și altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilități

Raluca Turcan: Vom acorda sprijin țintit, prin proiecte finanțate din fonduri europene, și altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilități

Un articol de: Maria Zărnescu - 11 Feb 2021, 18:50
Raluca Turcan: Vom acorda sprijin țintit, prin proiecte finanțate din fonduri europene, și altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilități FOTO: Facebook: Raluca Turcan Social

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a participat, joi, la dezbaterea ”Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili” organizată de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, unde a prezentat o serie de proecte sociale ce vor putea fi finanțate din fonduri europene, prin PNRR.

Raluca Turcan spune că Ministerul va oferi răspunsuri țintite, în baza informațiilor furnizate din campania națională de evaluare a beneficiilor sociale aflată în derulare ne va oferi o imagine clară asupra grupurilor de persoane vulnerabile din România și a nevoilor lor reale.

 

Primele date ale campaniei de verificare a acordării ajutoarelor sociale

 

Ministrul Muncii a anunțat pe contul său de Facebook care sunt primele rezultate și informații ale campaniei naționale de evaluare a beneficiarilor de ajutor social, există în România 413 000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155 000 sunt copii care trăiesc în sărăcie și care au risc de abandon școlar.

„Din datele pe care le avem în momentul de față, din cei  413 000 de beneficiari reali de venit minim garantat, peste 155 000 sunt copii care trăiesc în sărăcie și care au risc de abandon școlar. Programul de sprijin pentru copii, pe care îl avem în lucru, se adresează atât copiilor din familiile beneficiare de venit minim garantat, cât și celor cu părinții încadrați în muncă, dar ale căror venituri îi plasează la limita sărăciei. Pachetul de sprijin va include atât ajutor material care să le asigure condiții decente de viață și acces la educație, cât și servicii medicale, consiliere și mediere”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

 

Venitul minim pe incluziune, un poriect finanțat din bai europeni

 

Totodată, ministrul Muncii a anunțat că un alt proiect al Ministerului ce va fi finanțat cu bani erupeni este venitul minim pe incluziune.Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

„Un alt proiect pe care vrem să îl finanţăm din bani europeni este venitul minim de incluziune, formă de sprijin care va corela cele trei tipuri de beneficii sociale aplicabile acum: venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire. De această formă de sprijin ar urma să beneficieze şi persoanele care au o încadrare pe piaţa muncii, dar ale căror venituri în familie rămân la un nivel foarte scăzut. Având în vedere impactul bugetar pe care îl presupune, ne-am propus să identificăm şi să folosim oportunitatea finanţării europene”, a mai adăugat ea în postarea din mediul online.

 

Sprijin țintit pentru persoanele cu dizabilități și pensionari

 

Raluca Turcan a anunțat și că va fi acordat sprijin țintit, prin proiectele finanțate din fonduri europene, pentru persoanele cu dizabilități și pentru pensionari.

„Vom acorda sprijin ţintit, prin proiecte finanţate din fonduri europene, şi altor grupuri vulnerabile, precum vârstnicii sau persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, digitalizarea instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii presupune o investiţie care poate fi susţinută prin PNRR. Am convingerea că parteneriatul cu ONG-urile este esenţial în implementarea programelor sociale. Am adresat aşadar reprezentanţilor societăţii civile prezenţi la dezbaterea de astăzi invitaţia de a dialoga permanent pentru a găsi împreună cele mai bune soluţii de eficientizare a serviciilor sociale din România”, a mai explicat ministrul Muncii pe Facebook.

 

Am prezentat astăzi, la dezbaterea ”Cum generăm schimbări reale pentru cei mai vulnerabili” organizată de ministrul...

Publicată de Raluca Turcan pe Joi, 11 februarie 2021