Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social România, Bulgaria și Grecia se situează pe primul loc în Europa la riscul de sărăcie (VIDEO)

România, Bulgaria și Grecia se situează pe primul loc în Europa la riscul de sărăcie (VIDEO)

Un articol de: Catinca Giosanu - 17 Oct 2020, 19:24
România, Bulgaria și Grecia se situează pe primul loc în Europa la riscul de sărăcie (VIDEO) Sursa Foto: economica.net Social

România, Bulgaria și Grecia se află la egalitate pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce privește riscul de sărăcie și excluziune socială, cu o pondere de 30% din totalul populației în această situație, în 2019, reiese din cele mai recente date ale Oficiului European de Statistică (Eurostat).

 

România, pe primul loc în UE la populaţia în risc de sărăcie şi excluziune socială

 

 

Conform datelor publicate de Oficiul European de Statistică, doar cetățenii din Bulgaria stau mai rău decât noi. Imediat după România, urmează Grecia în topul celor mai sărace țări din Europa.

Anul trecut, mai bine de un sfert de populația Uniunii Europene era supusă unui risc de săcărie și excluziune socială în mai multe state membre ale Uniunii Europene. În România și Bulgaria, în jur de 30% din populație se află în această situație. În Italia și Letonia (27,3%), în Lituania (26,3%) și în Spania (25,3%), se arată în datele publicate de Eurostat.

Nivelurile cele mai reduse ale indicatorului Eurostat se înregistrau în 1019 în țări precum Cehia (12,5), Slovacia (14,4), Finlanda (15,6), Danemarca (16,3), Slovacia (16,4), Olanda (16,5) și Austria (16,9).

În același timp, 16.5 % din  populația Uniunii Europene era supusă unui risc de sărăcie după transferurile sociale. În rândul statelor membre UE, mai mult de unul din cinci oameni era supus riscului de sărăcie, iar România se afla pe primul loc, urmată de Letonia și Bulgaria.

 

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Eurostat,   coronavirus in Romania,   Bulgaria