Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social România, dependentă de UE în ecuația vaccinului anti-COVID-19. Comisia Europeană: „Niciun stat membru nu are permisiunea de a avea un contract în paralel"

România, dependentă de UE în ecuația vaccinului anti-COVID-19. Comisia Europeană: „Niciun stat membru nu are permisiunea de a avea un contract în paralel"

Un articol de: Andrei Vlad - 08 Ian 2021, 16:04
România, dependentă de UE în ecuația vaccinului anti-COVID-19. Comisia Europeană: „Niciun stat membru nu are permisiunea de a avea un contract în paralel" Foto: hepta.ro/Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Social

România nu va negocia separat un acord pentru vaccinurile anti-COVID-19. Anunțul vine de la Comisia Europeană. Ursula von der Leyen, președintele instituției internaționale, a declarat că toate demersurile se vor face exclusiv în cadrul blocului comunitar, de 27 de state.

„Singurul cadru în care negociem este în 27. Facem asta împreună şi, pe acest fundament de obligativitate juridică, niciun stat membru nu are permisiunea de a negocia în paralel sau de a avea un contract în paralel", a declarat Ursula von der Leyer în cadrul unei conferințe de presă susținută la Bruxelles. 

Oficialul de la Bruxelles a mai precizat că toate dozele incluse în acordul european vor fi suficiente pentru vaccinarea întregii populații.

„Întregul portofoliu acoperă 2,3 miliarde de doze de vaccin, aşa că acest volum este mai mult decât suficient pentru a vaccina întreaga populaţie europeană", a mai declarat von der Leyen.

 

Vaccinul românesc anti-COVID-19, cu șanse minime

 

Medicul Adrian Marinescu privește cu scepticism varianta serului românesc. 

„Eu nu cred în varianta românească. Sunt niște pași pe care trebuie să-i facă un vaccin, până să ajungă în stadiul final. Nu cred că este vreo șansă din partea românească. Cred că acest vaccin nu va ajunge în etapele finale. Părerea mea este că în momentul în care va ajunge vaccinul în câteva variante sigure, la nivel european, toți vom merge în această direcție, foarte probabil.  

Pentru vaccinul românesc este nevoie de foarte mulți bani și atunci nu cred că se va întâmpla să avem vreun vaccin produs în România", a declarat medicul Adrian Marinescu pentru B1.ro, la finalul lui 2020. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Mai mult, acordurile la nivel european comunicate mai departe de Ursula von der Leyen întăresc și mai tare acest lucru. 

Prin intermediul UE, în România vor ajunge vaccinurile Moderna și Pfizer.

Citeşte mai multe despre:   vaccin,   vaccin anti-COVID-19,   vaccinuri,   Comisia Europeana,   Ursula von der Leyen,   UE,   Uniunea Europeana