Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Salvamont anunță record de accidentări în Poiana Brașov. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital

Salvamont anunță record de accidentări în Poiana Brașov. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital

Un articol de: Maria Zărnescu - 05 Feb 2021, 20:31
Salvamont anunță record de accidentări în Poiana Brașov. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital FOTO: Facebook: Savamont Poiana Brașov Social

Un număr de 17 persoane a suferit accidentări pe domeniul schiabil din Poiama Brașov. Șase dintre aceștia au avut nevoie de investigații și îngrijiri medicale suplimentare, ajungând la spital, după cum a anunțat Salvamont pe contul de Facebook.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 270 de cazuri, reprezentând 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.

 

Mai multe imagini de la actiunile de astazi.

Publicată de Salvamont Poiana Brasov pe Vineri, 5 februarie 2021

Zi cu număr record de accidentări în Poiana Brașov. Astăzi, 05.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 17 cazuri, în care persoanele s-au accidentat în timp care practicau sporturile de iarnă sau se plimbau în Poiana Brașov și Masivul Postăvaru. Salvatorii montani ajunși la locul solicitării au acordat persoanelor accidentate primul ajutor și apoi le-au coborât în siguranță la baza muntelui. Pentru 6 dintre aceste persoane a fost nevoie și de intervenția echipajelor SMURD sau SAJ, care le-au preluat și transportat la unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare. În două dintre cazuri vorbim de turiști echipați inadecvat, cu încălțări de oraș, care au alunecat și s-au accidentat în timp ce se plimbau pe traseele din Masivul Postăvaru.

Recomandăm turiștilor care doresc să se plimbe pe traseele montane din zona noastră să se asigure că dispun de echipament adecvat și să aibă încălțări specifice pentru munte.

Totodată, recomandăm schiorilor să manifeste prudență și să reducă considerabil viteză, deoarece există diferențe mari în consistentă zăpezii de la o zona la altă. În a două parte a zilei, zăpadă de suprafață începe să se înmoaie din cauza căldurii, fiind înlăturată către margini și strânsă în galme, de numărul mare de schiori. Stratul de baza care este predominant compus din zăpadă artificială rămâne dur pe tot parcursul zilei, făcându-i pe schiori să treacă de la aceste zone rapide, la cele lente cu zăpadă pufoasă și grea, care solicită foarte mult articulațiile genunchilor.

De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit în 270 de cazuri, reprezentând 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate. Practicarea sporturilor de iarnă presupune responsabilitate, atât pentru siguranță proprie, cât și pentru a celor din jur”, a anunțat Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

Zi cu numar record de accidentari in Poiana Brasov. Astazi, 05.02.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost...

Publicată de Salvamont Poiana Brasov pe Vineri, 5 februarie 2021
Citeşte mai multe despre:   salvamont poiana brasov,   Salvamont