Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Sibiul se regăsește în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene (GALERIE FOTO)

Sibiul se regăsește în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene (GALERIE FOTO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Feb 2021, 21:19
Sibiul se regăsește în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene (GALERIE FOTO) FOTO: Pixabay.com Galerie foto (5) Social

Sibiu a intrat în top 5 al celor mia bune destinații turistice europene. Municipiul a obținut 45.699 de voturi, din 192 de țări din întreaga lume. Anul acesta, orașul a obținut cu peste 15.000 de voturi mai mult, față de anul trecut, după cum informează Agerpres.

Astfel, Sibiul va purtat titlul de „cea mai bună destinație turistică europeană” alături de orașe precum Roma, Florenţa, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor.

FOTO: Pixabay.com

 

Competiția s-a încheiat miercuri seara, iar peste 60% dintre voturile alocate orașului au venit din afara României.

Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinaţii turistice europene, obţinând 45.699 de voturi din 192 de ţări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, oraşul obţinând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiţia de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a oraşului pe plan internaţional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător şi apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit, într-un Sibiu european ca infrastructură şi mobilitate, mai smart şi mai verde. Mulţumesc tuturor celor care au votat pentru Sibiu! Imediat ce situaţia epidemiologică se îmbunătăţeşte, suntem pregătiţi să primim din nou turişti”, a declarat primarul Astrid Fodor, potrivit sursei citate anterior.

FOTO: Pixabay.comDorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Sibiul, destinație de neratat”

 

În scrisoarea de felicitarea transmisă de către organizatorii competiției, directorul European Best Destinations a transmis că „Sibiul este o destinație de neratat”.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaştere salută eforturile lor, spiritul de iniţiativă, căldura cu care primesc oaspeţii. De câţiva ani buni deja Sibiul a reuşit să se ridice între oraşele care contează în Europa. Oraşul dumneavoastră s-a plasat fără doar şi poate între destinaţiile turistice de neratat, în rândul oraşul inovative, între oraşele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural şi gastronomic, dar şi în ceea ce priveşte peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înţelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinaţie, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a mai declarat edilul, potrivit sursei citate.

FOTO: Pixabay.com

 

FOTO: Pixabay.com

Citeşte mai multe despre:   Sibiu,   cele mai bune destinatii turistice