Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Sindicatul Europol acuză: ”Polițist infectat cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP.  E strigător la cer”/ Ambulanța solicitată pentru el și familia sa a venit după 48 de ore

Sindicatul Europol acuză: ”Polițist infectat cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP.  E strigător la cer”/ Ambulanța solicitată pentru el și familia sa a venit după 48 de ore

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Iul 2020, 23:51
Sindicatul Europol acuză: ”Polițist infectat cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP.  E strigător la cer”/ Ambulanța solicitată pentru el și familia sa a venit după 48 de ore Foto: facebook.com/europolromania Social

Sindicatul Europol acuză că un polițist din Capitală, infectat cu noul coronavirus, a fost lăsat în agonie de Direcția de Sănătate Publică, deși acesta prezenta simptome clare de COVID-19 iar starea lui s-a agravat. Atât polițistul, cât și soția lui și cei doi copii ai lor, în vârstă de trei ani și respectiv două luni, au fost testați pozitiv pentru infecția cu SARS-CoV-2, însă ambulanța pe care au chemat-o, pentru că se simțeau rău, a ajuns la domiciliul lor după două zile. Mai mult, ajunși la Spitalul ”Victor Babeș” din București, aceștia au fost trimiși acasă, pe motiv că nu mai sunt locuri în unitatea medicală. Starea lor de sănătate nu s-a îmbunătățit, iar în acest moment întreaga familie este internată la Institutul ”Matei Balș”, în urma unei intervenții a directorului DSP București.

 

Sindicatul Europol prezintă cazul unui polițist din București, infectat cu COVID-19 și lăsat în agonie de DSP

 

”Nici polițiștii care pe toată perioada pandemiei au fost în linia întâi, nu au fost ”iertați” de infectarea cu virusul Sars-Cov-2, momentan existând peste 1000 de colegi infectați. Și colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionala de Politie Transporturi București a fost confirmat pozitiv luni, 27.07.2020, împreună cu soția și cei 2 copii în vârstă de 3 ani și respectiv 2 luni.

După ce sâmbătă, 25.07.2020 aceștia au fost testați de către DSP la domiciliu,  luni 27.07.2020 au primit răspunsul ca fiind confirmați pozitiv, DSP, urmând să trimită o ambulanță pentru evaluarea clinică, deși aceștia au manifestat în toată această perioadă stări febrile, dureri de cap, vomă și dificultăți grave de respirație.

Ei bine, ghinion, ambulanța abia după două zile a venit, în data de 29.07.2020 transportându-i ulterior la Spitalul Victor Babeș din București, unde după o evaluare sumară, au fost puși să semneze că se vor interne la domiciliu, pe motiv că nu mai sunt locuri disponibile, deși aceștia au susținut că starea lor de sănătate precară le-ar putea pune în pericol viața”, se arată într-o postare de pe site-ul Europol.

În cursul zilei de joi, polițistul a luat din nou legătura cu DSP București pentru că în cazul tuturor membrilor familiei dificultățile respiratorii s-au agravat, iar printre simptome au apărut și stările de stări de vomă cu cheaguri de sânge.

”DSP București l-a pus în așteptare, menționând că vor trimite o ambulanță la domiciliul acestora, deși în urmă cu numai două zile au spus la fel și au trimis după mai bine de 48 ore.Din moment în moment, starea colegului și a familiei acestuia se poate agrava, aceștia fiind neputincioși în fața unui sistem depășit de situație.

E strigător la cer ceea ce se întâmplă cu cei infectați cu coronavirus, haosul și indolența domnind în instituțiile statului cu atribuții în combaterea pandemiei, iar posibilitatea de a muri cu zile crește de la o zi la alta. Sunt impardonabile greșelile pe care le fac cei care sunt puși să gestioneze această situație delicată, iar asta nu poate fi decât o dovadă a incompetenței care a acaparat sistemul public de sănătate din România”, mai notează reprezentanții Europol.A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

 

Polițistul și familia sa, internați la Institutul ”Matei Balș” în urma mediatizării cazului

 

Câteva ora mai târziu, aceștia precizază că, printr-o intervenție a șefei DSP București, ca urmare a mediatizării cazului, polițistul și familia sa au fost internați la Institutul ”Matei Balș” din Capitală.

”Urmare a mediatizării de către organizația noastră a situației dramatice prin care trece colegul nostru Buciuc Ciprian din cadrul Secției Regionale de Transporturi București, infectat cu Covid-19, directorul DSP București, Oana Nicolescu a intervenit, iar în acest moment colegul nostru împreuna cu soția și cei doi copii minori sunt internați într-o rezervă a Institutului Matei Balș, fiind sub observație medicală, unitatea spitalicească făcându-le analize la sânge și analize cu raze X.
Stăm și ne întrebăm retoric, ce s-ar fi întâmplat cu această familie dacă nu mediatizam acest caz revoltător, în condițiile în care situația era destul de critică? Oare ce se întâmplă cu cei de care noi nu știm și care la fel de probabil sunt trimiși acasă, aceștia mor cu zile, așteptând să devină niște cifre la secțiunea ”DECEDAȚI” din situația zilnică transmisă de MAI”, se arată într-o postare pe de contul de Facebook al Europol.

Sindicatul Europol acuză: ”Polițist infectat cu COVID-19, lăsat în agonie de DSP. E strigător la cer”/ Ambulanța solicitată pentru el și familia sa a venit după 48 de ore

Citeşte mai multe despre:   Sindicatul Europol,   COVID-19,   coronavirus