Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Softul pentru evaluarea celor cinci milioane de dosare de pensii poate fi folosit în toată țara. Raluca Turcan: Au fost deja evaluate 820 de dosare

Softul pentru evaluarea celor cinci milioane de dosare de pensii poate fi folosit în toată țara. Raluca Turcan: Au fost deja evaluate 820 de dosare

Un articol de: Maria Zărnescu - 25 Feb 2021, 22:56
Softul pentru evaluarea celor cinci milioane de dosare de pensii poate fi folosit în toată țara. Raluca Turcan: Au fost deja evaluate 820 de dosare FOTO: Facebook: Raluca Turcan Social

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că softul pentru evaluarea dosarelor de pensii poate fi folosit în toată țara. Turcan a mai transmis că în etapa de testare a programului au fost evaluate deja 820 de dosare, iar în decurs de 1 an sper să se încheie întregul proces de evaluare.

Noul soft va fi folosit de mâine în toată țara, pentru evaluarea celor 5 milioane de dosare de pensii din sistemul public.

„Noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii va fi folosit, începând de mâine, în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara.

Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar.

De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare. 

Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.

I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare. 

De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor - softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a scris Raluca Turcan joi, pe contul de Facebook.

 Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii va fi...

Publicată de Raluca Turcan pe Joi, 25 februarie 2021
Citeşte mai multe despre:   ministrul muncii,   Raluca Turcan,   pensii romania