Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, subliniază importanța redeschiderii școlilor: „Au fost înregistrate pierderi prin 'școala online' / 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate"

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, subliniază importanța redeschiderii școlilor: „Au fost înregistrate pierderi prin 'școala online' / 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate"

Un articol de: Andrei Vlad - 14 Ian 2021, 12:36
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, subliniază importanța redeschiderii școlilor: „Au fost înregistrate pierderi prin 'școala online' / 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate" Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Social

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, va avea o întâlnire în cursul zilei de azi, la Cotroceni, cu președintele României și reprezentanți ai Ministerului Sănătății, pentru a stabili scenariul cu privire la redeschiderea școlilor.

Ministrul Educației speră că școlile vor putea fi redeschise în data de 8 februarie, dacă va permite contextul epidemiologic. Pentru acest lucru, specialiștii în sănătate au un cuvânt greu de spus. Totodată, Câmpeanu a subliniat necesitatea redeschiderii unităților din învățământ, prin intermediul „pierderilor" înregistrate în ultimele luni, prin școala de la distanță.

 

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Cei 65.000 de elevi cu siguranță au avut motive specifice perioadei pe care o traversăm"

 

„La modul general, pierderi au fost înregistrate de toți cei care au fost implicați, pierderi structurale, pierderi de natură circumstanțială. 65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediilor.

Când vorbim despre pierderi, vorbim despre lipsa de echipamente IT, lipsă de internet, lipsă de profesori pregătiți, lipsă de disponibilitate a profesorilor. Cei 65.000 de elevi cu siguranță au avut motive specifice perioadei pe care o traversăm", a declarat joi, 14 ianuarie, la Digi 24.

De asemenea, ministrul Educației și-a luat angajamentul că toate examenele naționale vor fi bifate de elevi cu prezență fizică.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   educatie,   Ministerul Educatiei