Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Sorin Cîmpeanu vrea dublarea sumei alocate pentru bursele elevilor: Să nu mai fie burse de 4 lei, de 8 lei, absolut ridicole!

Sorin Cîmpeanu vrea dublarea sumei alocate pentru bursele elevilor: Să nu mai fie burse de 4 lei, de 8 lei, absolut ridicole!

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Ian 2021, 23:07
Sorin Cîmpeanu vrea dublarea sumei alocate pentru bursele elevilor: Să nu mai fie burse de 4 lei, de 8 lei, absolut ridicole! Foto: Inquam Photos / George Călin Social

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că susține creșterea bugetului alocat pentru bursele elevilor de la 270 la 530 de milioane de lei, deoarece nu vrea să mai audă de burse „absolut ridicole” de 4 lei sau de 8 lei.

 

Sorin Cîmpeanu vrea mai mulți bani pentru bursele elevilor

 

„Este o obligativitate. În 2020, cuantumul total al burselor a fost de 270 de milioane de lei, din care 135 de milioane de lei au fost doar bursele din Bucureşti. Restul, jumătate, pentru toată ţara. Hotărârea de Guvern aduce un lucru foarte bun; cuantumul minim al bursei de 100 de lei, să nu mai fie burse de 4 lei de 8 lei, absolut ridicole!”, a declarat ministrul Educației, citat de News.ro.

Dar pentru ca Hotărârea de Guvern invocată chiar să poate fi pusă în practică, e nevoie ca suma din bugetul de stat destiantă burselor pentru elevi să fie dublată: „Pentru asta, în buget trebuie să fie cuprinsă suma de 530 de milioane de lei – deci dublu faţă de bursele elevilor din anul 2020 – pentru ca aceste burse să poată fi plătite. Da, Ministerul Educaţiei are ca obiectiv principal susţinerea introducerii în bugetul de stat cel puţina sumei de 530 de milioane de lei deci dublu faţă de anul trecut pentru a fi pusă în practică Hotărârea de Guvern din 4 decembrie 2020”.

News.ro amintește că, la finele anului trecută, Guvernul a adoptat o Hotărâre care stabilește cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar în acest an școlar. Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de burse este de 100 de lei, iar autoritățile locale pot stabili un plafon mai mare, în funcție de fondurile de care dispun.
 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   burse elevi,   cresterea burselor,   elevi