Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Spitalul de campanie pentru COVID-19 de la Arad a fost operaționalizat după 6 luni de la amenajare

Spitalul de campanie pentru COVID-19 de la Arad a fost operaționalizat după 6 luni de la amenajare

Un articol de: Maria Zărnescu - 19 Oct 2020, 18:01
Spitalul de campanie pentru COVID-19 de la Arad a fost operaționalizat după 6 luni de la amenajare foto: Pixabay Social

Spitalul de campanie dedicat pacienților COVID-19 de la Expo Arad Internațional a fost operaționalizat, după 6 luni de la amenajare. Aici se vor trata însă doar persoanele internate pentru 24 de ore, pentru evaluare stării de sănătate, informează Agerpres.

Decizia de operaţionalizare a spitalului de campanie s-a luat în cadrul Comandamentului de Criză al SCJU.

De astăzi, investigaţiile medicale specifice - în regim de spitalizare de zi, pentru arădenii diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2, asimptomatici, se vor efectua şi la Spitalul de Campanie de la Expo Arad Internaţional. Până acum, investigaţiile medicale, pentru pacienţii care nu necesitau spitalizare continuă, se realizau doar în clădirea din strada Stephan Ludwig Roth, însă din cauza numărului tot mai mare de persoane diagnosticate cu SARS CoV-2, multe dintre ele asimptomatice, s-a decis ca evaluarea medicală să se realizeze şi la spitalul de campanie pentru a reduce timpii de aşteptare pentru pacienţi şi pentru a evita aglomeraţia”, se arată într-un comunicat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, citat de Agerpres.

 

Spitalul de campanie va găzdui persoanele depistate pozitiv, cu forme ușoare

 

Spitalul de campanie de la Arad va deservi persoanele testate pozitiv pentru SARS-CoV-2, asimptompatice, care trebuie să efectueze timp de 24 de ore controlul pentru evaluarea stării de sănătate.

Vorbim despre arădenii pozitivi, cu forme uşoare de boală, care au nevoie de evaluare medicală. Aceştia vor veni la spital (de campanie - n.r.) cu ambulanţa şi li se vor efectua analize medicale specifice, apoi vor ajunge la radiologie. Dacă dintre pacienţii evaluaţi aici vor fi unii care să necesite internare, atunci vor fi direcţionaţi către secţiile COVID-19 ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad sau la Spitalul Orăşenesc Ineu”, se arată în comunicat, potrivit sursei citate mai sus.