Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Stații de încărcare în cartiere, pentru mașinile electrice. Strategia guvernamentală pentru 2050

Stații de încărcare în cartiere, pentru mașinile electrice. Strategia guvernamentală pentru 2050

Un articol de: Andrei Vlad - 07 Aug 2020, 13:05
Stații de încărcare în cartiere, pentru mașinile electrice. Strategia guvernamentală pentru 2050 Sursă foto: Pixabay / Paul Brennan Social

Uniunea Europeană are în vedere sporirea eficienței energetice, în baza unei strategii pe termen lung. În acest context, România are în vedere echiparea cu dispozitive automate pentru reglarea temperaturii și a calității aerului, respectiv instalarea stațiilor de încărcare în zona locurilor de parcare a clădirilor noi, potrivit prevederilor Legii 101/2020, publicată în Monitorul Oficial în iulie, potrivit România Eficientă.

Clădirile noi nerezidențiale, supuse unor lucrări de renovare majoră, cu mai mult de 10 locuri de parcare, trebuie să aibă instalat cel puțin un punct de reîncărcare pentru vehiculele electrice. De asemenea, ar trebui să aibă și tubulatura încastrată pentru calburile electrice pentru cel puțin 20% din locurile de parcare prevăzute. 

În cazul clădirilor nerezidențiale cu mai mult de 20 de locuri de parcare, proprietarii imobilelor au obligația să instaleze până la 1 ianuarie 2025 un număr de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice cel puțin egal cu 10% din totalul numărului locurilor de parcare.

 

Dispozitive pentru reglarea temperaturii și a calității aerului în clădirile noi

 

Pentru clădirile noi, cu certificat de urbanism emis după 15 septembrie 2020, investitorii trebuie să asigure echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii și calității aerului interior. 

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) elaborează o strategie pe termen lung, în vederea sprijinirii renovării parcului național de clădiri rezidențiale, nerezidențiale, publice și private, în vederea sporirii eficienței energetice fără emisii de carbon până în 2050. Decizia ar urma să se aprobe prin hotărâre a Guvernului. 

Citeşte mai multe despre:   energie verde,   infrastructura