Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social STUDIU: 41% dintre părinții români, îngrijorați pentru viitorul copiilor, din cauza contextului actual

STUDIU: 41% dintre părinții români, îngrijorați pentru viitorul copiilor, din cauza contextului actual

Un articol de: Andrei Ștefan - 06 Aug 2020, 20:09
STUDIU: 41% dintre părinții români, îngrijorați pentru viitorul copiilor, din cauza contextului actual Foto: pixabay Social

Potrivit unui studiu efectuat de Aegon România, aproape 41% dintre părinții români își fac griji din cauza pandemiei de coronavirus și cum aceasta le poate afecta stabilitatea financiară și viitorul copiilor lor.

Cercetarea s-a desfășurat în perioada aprilie – mai, la nivel național, cu 500 de persoane care au copii, pentru a se stabili modul în care criza COVID-19 a influențat viziunea părinților asupra traiului actual și viitor.

 

41% dintre părinții români, îngrijorați pentru viitorul copiilor

 

Astfel, din totalul participanților la studiu, 41% au declarat că ar încheia o asigurare de viață, pentru a le asigura copiilor o sumă de bani în viitor, motivați de contextul actual.

Totodată, 81% dintre respondenți ar dori să le ofere copiilor mai multă siguranță, iar 86% vor să facă tot posibilul pentru a-i susține în primii pași spre viața de adult.

Cât despre obiceiurile de economisire, o treime dintre participanții la studiu declarau în luna mai că nu economisesc, o altă treime că au deschis un cont de economii, iar 28% că păstrează banii în casă.

 

STUDIU: 60% dintre români ar trece iar prin aceleași restricții, în cazul unui al doilea val de infectări cu coronavirus

 UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Un alt studiu al Novel Research, la iniţiativa Provident Financial România, arată că aproape 60% dintre români se declară de acord cu instituirea din nou a restricțiilor din primele luni de epidemie de coronavirus, în cazul în care va veni un al doilea val de infectări.

Aproape jumătate dintre respondenți consideră că vor resimți major efectele epidemiei de COVID-19 chiar și după ce aceasta va trece. 33% au susținut că intenționează să-și țină copiii acasă și să nu-i trimită la școală sau la grădiniță.

Același studiu mai arată că doar 6% dintre români consideră că veniturile actuale le permit un trai fără griji, în timp ce 40% cred că sumele câștigate în prezent le asigură doar un trai decent.

Totodată, puțin peste 77% dintre români spun că au gând să poarte mască în interior și în următoarea jumătate de an, iar 70,3% vor evita spațiile aglomerate.

Studiul a fost realizat în perioada 15-22 iulie, pe un eşantion de 1.003 persoane.