Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Toate metodele prin care te poți programa pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a doua de vaccinare

Toate metodele prin care te poți programa pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a doua de vaccinare

Un articol de: Andrei Vlad - 20 Ian 2021, 15:15
Toate metodele prin care te poți programa pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a doua de vaccinare Foto: Inquam Photos / George Calin Social

Conform Strategiei pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în România, imunizarea se va realiza în etape, cu respectarea grupelor populaționale. Pentru etapele II și III, vaccinarea se va organiza prin centre de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through.

În cadrul celei de-a II-a etape este inclusă populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale. Înscrierile se fac prin intermediul platformei online a STS, medicul de familie și call-centere. 

 

Metodele de programare pentru vaccinul anti-COVID-19 în etapa a II-a

 

Platforma dezvoltată de STS

 

Cea mai simplă și mai rapidă metodă de programare este varianta informatică, platforma www.vaccinare-covid.gov.ro. Persoanele cu competențe în zona digitală vor completa fără probleme câmpurile solicitate, câteva date personale, cum ar fi numele, prenumele, CNP, seria, județul, stabilirea datei, orei și a locației pentru vaccinare.

 

Medicul de familie

 

Persoanele de peste 65 se pot programa pentru vaccinare și prin intermediul medicului de familie, în urma unui apel la cabinet. Astfel, medicul va face programarea pe platforma Guvernului, iar datele vor fi comunicate persoanei care dorește să se vaccineze. Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Call-center

 

Și prin call-center se poate stabili data și ora imunizării, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, respecitv cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Lista call-centerelor poate fi consultată AICI.  

 

Alte metode

 

Programarea pentru vaccinare, pentru persoanele de peste 65 de ani și cele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa la vaccinare și prin intermediul direcțiilor de asistență socială, de la nivelul primăriilor. 

De asemenea, doritorii se pot programa pentru administrarea serului și prin intermediul angajatorului, condiție valabilă pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale. 

 

Programare în etapa a III-a

 

Pentru etapa a III-a este vizată populația generală, care se poate înscrie prin:

- intermediul angajatorului;
- individual, direct pe platforma informatică;
- apelarea call-centerelor;
- medicului de familie;
- direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   STS,   vaccinare,   vaccin anti-COVID-19