Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19. România, pe lista țărilor ai căror cetățeni riscă plasarea în carantină la călătoria în Europa

Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19. România, pe lista țărilor ai căror cetățeni riscă plasarea în carantină la călătoria în Europa

Un articol de: Catinca Giosanu - 18 Sep 2020, 22:30
Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19. România, pe lista țărilor ai căror cetățeni riscă plasarea în carantină la călătoria în Europa foto: Pixabay Social

Mai multe țări din Europa se confruntă cu impunerea carantinei de către celelalte state membre ale Uniunii Europene, în cadrul noului sistem de liste pe culori pentru Covid, care se practică în UE, transmite Forbes. Printre acestea se regăsesc țări precum Marea Britanie, Franța, Belgia și Spania.

 

 

Top 15 țări europene cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus

 

 

În timp ce numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2 crește alarmant în țările membre ale Uniunii Europene, mai multe țări au început să reintroducă restricții de călătorie. Mai mult decât atât, unele au decis închiderea frontierelor pentru vecinii lor.

Pentru a contracara acest lucru și pentru a permite redeschiderea să continue în condiții de siguranță și în conformitate cu norme comune, Uniunea Europeană le-a propus membrilor un sistem de semaforizare.

În prezent, multe țări se află în situația de a impune din nou măsura carantinării la sosirea din alte țări membre. Noile reguli plasează țările pe o „listă roșie” și impun carantina în cazul în care acestea depășesc pragul de 50 sau mai multe cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori și au o rată pozitivă de testare de peste 3%.

Măsura se impune și dacă noile infecții depășesc (rata de) 150 în 14 zile.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), țările care riscă să fie blocate de alți membri UE/Schengen sunt următoarele: Austria: 79,1, Belgia: 75,7,  Croația: 81,8,  Cehia: 129,4,  Danemarca: 52,4,  Franța: 162,8,  Ungaria: 83,9,  Irlanda: 51,5,  Luxemburg: 98,9,  Malta: 105,8,  Olanda: 78,9,  Portugalia: 66, România: 86, Spania: 281,6, Regatul Unit 51,1.ULTIMA ORĂ! Se REIAU ALEGERILE pentru funcţia de PRIMAR!

De menționat este că în Marea Britanie normele prevăzute de Uniunea Europeană se mai aplică doar până la data de 31 decembrie.

„Britanicii sunt supuși carantinării atunci când ajung în oricare țară UE, întrucât blocul adoptă pragul standard pentru impunerea autoizolării”, avertizează The Daily Mail. Întrucât blocul folosește aceleași criterii pentru restricționarea călătoriilor, „o creștere recentă a cazurilor face ca Marea Britanie să aibă în prezent o rată de infectare de 51,1 la 100.000 de locuitori și o rată de testare pozitivă de 6% la sută – ambele peste pragul UE”.

Cu toate acestea, este posibil ca unele să nu implementeze acest sistem. Pentru început, Franța, Germania și Spania favorizează această abordare.

 

 

Finlanda, Irlanda, primele care adoptă modelul de semaforizare al UE

 

 

Finlanda a început să practice deja astfel de reguli pentru vecinii nordici, relaxând pragurile de carantină. Începând de sâmbătă, orice călător care vine dintr-o țară cu 25 de cazuri noi la 100.000 de locuitori va trebui să intre în carantină și să se testeze.

În octombrie, Findalnda are în vedere să extindă măsura culorilor chiar și la țările din afara Europei, cu risc ridicat, precum Statele Unite ale Americii.

„Irlanda și Finlanda vor fi primele țări care vor impune restricții similare cu aceasta, blocând în esență călătoriile britanicilor în alte țări”, relatează The Sun.

„Conform planului de călătorie al UE, guvernul va renunța la perioada de 14 zile de carantină pentru țările care nu fac parte din „lista verde” și va adopta în schimb un sistem de testare în aeroporturi și porturi pentru pasagerii care intră în țară”, confirmă publicația Irish Times.

Citeşte mai multe despre:   coronavirus,   Spania,   Franța