Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Trei profesori de la o școală gimnazială din București, testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile vor începe online pentru cel puțin 14 zile (VIDEO)

Trei profesori de la o școală gimnazială din București, testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile vor începe online pentru cel puțin 14 zile (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 10 Sep 2020, 14:29
Trei profesori de la o școală gimnazială din București, testați pozitiv pentru COVID-19. Cursurile vor începe online pentru cel puțin 14 zile (VIDEO) FOTO: Facebook Social

Trei profesori de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Capitală sunt infectați cu noul coronavirus. Din acest motiv, elevii încep școala în scenariul roșu. Timp de cel puțin 14 zile elevii vor învăța online. Personalul școalii s-a testat și așteaptă rezultatele.

În Capitală, multe școli vor începe noul an în baza scenariului galben, la Școala Generală „I.G. Duca” copiii vor rămâne acasă din data de 14 septembrie și vor învăța prin intermediul școlii online, așa cum prevede scenariul roșu, cel puțin timp de 14 zile.

 

Anul școlar începe în scenariul roșu la unitățile de învățământ

 

Totul se întâmplă pentru că trei profesori de la această școală au fost depistați cu noul coronavirus la nici 4 zile înainte de începerea noului an școlar. Ordinul dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății prevede că la depistarea a cel punțin trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, elevii să învețe prin intermediul școlii online timp de 14 zile.

Tot personalul didactic de la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Capitală a fost testat, iar în aceste momente sunt așteptate rezultatele analizelor.

Reamintim că astăzi este o zi decisivă ce va contura traiectoria noului an școlar, din moment în moment Comitele pentru Situații de Urgență Județene trebuie să transmită în baza cărui scenariu va începe fiecare școală cursurile, în funcție de situația epidemiologică.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

 

Scenariile în care va începe școala în anul 2020 – 2021

 

CJSU/CMBSU va emite astăzi hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ. Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Consiliul de administrație al firecărei unități de învățământ a ales în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, unul dintre cele trei scenarii propuse pentru reluarea cursurilor în noul an școlar.

Cele trei scenarii propuse pentru anul școlar 2020 – 2021:

Scenariul 1 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

Scenariul 2 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

Scenariul 3 – Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Reamintim că până astăzi, 10 septembrie, unitățile de învățământ din toată țara au fost nevoite să propună Inspectoratelor Școlare Județene/ al Municipiului București, aplicarea unui dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020. Astăzi elevii ar urma să afle în ce condiții vor începe anul școlar 2020 – 2021, în fucție de decizia școlii la care merg.