Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Tudor Ciuhodaru: În România, măsurile sunt haotice și n-avem controlul pandemiei. E nevoie de un nou plan, o strategie coerentă și testare gratuită extinsă (VIDEO)

Tudor Ciuhodaru: În România, măsurile sunt haotice și n-avem controlul pandemiei. E nevoie de un nou plan, o strategie coerentă și testare gratuită extinsă (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 20 Feb 2021, 14:01
Tudor Ciuhodaru: În România, măsurile sunt haotice și n-avem controlul pandemiei. E nevoie de un nou plan, o strategie coerentă și testare gratuită extinsă (VIDEO) Social

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, sâmbătă, într-o intervenție pe B1 TV, despre cât de necesară este schimbarea strategiei de combatere a pandemiei în România. 

Întrebat dacă este posibil ca în luna martie să fim afectați de valul trei epidemiologic, medicul a spus că, în realitate, nu se cunoaște situația exactă în care ne aflăm, din cauza faptului că nu se fac suficiente teste. 

"Eu remarc că tot ne pregătim de vreun an de zile și n-avem nici un fel de eficiență și că măsurile sunt haotice și de aceea n-avem nici un fel de finalitate în ceea ce înseamnă controlul unei pandemii. E nevoie de un nou plan, o strategie coerentă care presupune trei lucruri esențiale: testarea extinsă gratuit pentru că cea mai sigură metodă de a nu te îmbolnăvi este a nu te întâlni cu un purtător de coronavirus, îl al doilea rând, respectarea măsurilor și ar fi momentul chiar să redeschidem spitalele pentru că dacă cifrele oficiale ne arată o scădere a numărului de cazuri, inclusiv la Terapie Intensivă, sunt convins că dacă s-ar găsi soluțiile necesare, inclusiv utilizarea spitalului modular de la Iasi, Rol 3, am putea să redeschidem spitalele și pentru ceilalți pacienți.

Nu știm dacă datele Ministerului Sănătății sunt corecte pentru că nu facem testare și secvențiere a genomului acestui virus. Dacă nu testăm suficient ne putem bate cu pumnul în piept că avem o strategie minunată, că totul este verde în România, dar de fapt suntem legați la ochi și orbecăim în ceea ce privește o strategie coerentă", a declarat medicul. 

 

Citeşte mai multe despre:   tudor ciuhodaru,   valul trei pandemie,   strategie pandemie,   COVID-19