Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Câți turiști au fost pe litoral în weekendul de Sfanta Maria

Câți turiști au fost pe litoral în weekendul de Sfanta Maria

Un articol de: Maria Zărnescu - 17 Aug 2020, 12:22
Câți turiști au fost pe litoral în weekendul de Sfanta Maria Foto: Inquam Photos / George Călin Social

Weekendul care tocmai a trecut a fost cel mai aglomerat al sezonului estival. Chiar dacă vremea nu a fost chiar potrivită pentru plajă, sute de mii de turiști au evadat la malul mării de Sfânta Maria și de Ziua Marinei.

Petrecerile de pe litoral au ținut până la închiderea teraselor, la ora 23:00, în mai toate stațiunle de la malul mării, dar mai ales în Mamaia, Costinești și Vama Veche. Peste 200.000 de turiști au petrecut la mare de Sfânta Maria și de Ziua Marinei, iar cei mai mulți dintre aceștia ar fi uitat cu desăvârșire de măsurile de distanțare și protecție, scrie Evz.ro.

Odată ce s-a apropiat ora stingerii la terase și la cluburi, echipajele de poliția și-ar fi făcut apariția în zonele de cluburi din Mamaia, Costinești și Vama Veche.

 

Amenzi pentru cluburile de pe litoral în weekendul de Sfânta Maria

 

Cele două sărbători au strâns sute de mii de turiști pe litoral. Tinerii au petrecut la malul mării atât cât de mult s-a putut, evenimentele și distracția ținând până la ora maximă de închidere a teraselor, ora 23.00.

Potrivit sursei citate anterior, în cursul acestui weekend, aproximativ 360 de polițiști, jandarmi, pompieri, dar și reprezentanți ai organelor de control au acționat în cursul nopții de 15-16 august, pentru a verifica respectarea măsurilor de siguranță în combaterea răspândirii COVID-19. Astfel, potrivit unui comunicat al poliției de pe litoral, au fost verificate 200 de firme și au fost aplicate 185 de amenzi, în valoare de 200.000 de lei.

Mai mult decât atât, alte 30 de firme au primit amenzi de 80.000 de lei. În Mamaia, polițiștii au efectuat controale în trei cluburi pe care patronii nu au respectat măsurile de siguranță. Aceștia au fost amendați cu o valoare totală de 15.000 de lei și obligați să scoată afară numărul clienților excedentari. După o perioadă de o oră, organele de control ar fi revenit la cele trei locații, iar două dintre ele ignoraseră complet recomandările și continuaseră petrecerile fără respectarea normelor de siguranță. Astfel, ulterior ei au mai fost sancționați cu încă o amendă, totală de 20.000 de lei, scrie sursa citată mai sus.

În Costinești, oamenii legii au găsit o terasă la care petrecăreții se distrau fără respectarea normelor de siguranță, iar amenda încasată de către patroni a fost de 16.000 de lei. Și în Vama Veche tinerii s-au distrat și au petrecut în acest weekend, cu ocazia sărbătorii de Sfânta Maria. Turiștii au dansat la terase, pe plajă sau pe trotuarele din fața teraselor. Petronul unui club din stațiune a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei, iar cei care au purtat masca de protecție în timpul acestui weekend au fost chiar puțini.Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Mai mult decât atât, plajele din timpul weekendurilor sunt pline de turiști. În weekendul de Sfânta Maria vremea nu a fost tocmai una prielnică de plajă, însă acest lucru nu i-a ținut pe oameni departe de Marea Neagră și nici de distracție. Vântul puternic însă i-a determinat pe salvamari în acest weekend să arboreze steagul roșu, pentru că s-au creat valuri periculoase.