Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Un român e căutat cu disperare de patru luni. A dispărut fără urmă în Germania, chiar când urma să se întoarcă acasă la familie

Un român e căutat cu disperare de patru luni. A dispărut fără urmă în Germania, chiar când urma să se întoarcă acasă la familie

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Sep 2020, 13:26
Un român e căutat cu disperare de patru luni. A dispărut fără urmă în Germania, chiar când urma să se întoarcă acasă la familie foto:ştiridiaspora.ro Social

Ivan Cauni, un român în vârstă de 50 de ani, a dispărut fără urmă, după ce a anunțat că vrea să se întoarcă acasă, în țară. Bărbatul din Poienile de Sub Munte, Maramureş, se afla de ani buni în Germania, unde lucra la o firmă de prelucrare a lemnului. Plecase afară pentru că voia să ofere o viață mai bună familiei. Tot pentru a vrut să revină, după ce a aflat că soția sa este grav bolnavă și ținea să-i fie alături.

 

Bărbatul este de negăsit de mai bine de 4 luni

 

Pe data de 27 aprilie, Ivan Cauni şi-a sunat familia pentru a-i anunţa de venirea sa. Şi-a sunat cuscrul (pentru care şi lucra), spunându-i să-şi găsească alt muncitor pentru că se întoarce în ţară. Familia nu s-a putut bucura pentru mult de această veste deoarece bărbatul avea să dispară fără urmă.

Conform primelor informaţii se pare că bărbatul în vârstă de 50 de ani, care locuia în Bad Saulgau, landul Baden-Wurttemberg, ar fi fost văzut ultima data pe 27 aprilie, în jurul orei 08 00, mergând la magazin pentru a-şi face cumpărăturile. Acesta nu-şi luase actele la el, doar o sumă de 50 de euro, suficientă pentru cumpărăturile de care avea nevoie.

„El dorea să meargă acasă, în România, că sora mea era bolnavă. Voia să meargă acasă urgent, dar cum era cu pandemia nu au circulat mașinile, a sunat un consătean și i-a cerut un număr de la cineva care face transport. Acea convorbirea a auzit-o și Poliția cum spunea că vrea să plece că îi este soția grav bolnavă și spitalele sunt închise”, a declarat Maria Șerban, cumnata lui Ivan, pentru StiriDiaspora.ro.

Familia a încercat să ia legătura cu el, ştiind că urmează să se întoarcă acasă, dar nu au dat de el. Au început să pună cap la cap toate informaţiile pe care le deţineau până la acel moment, sunând inclusiv la firma de transport cu care urma să se întoarcă în ţară, însă fără rezultat.

„Autoritățile au dat de înțeles că nu este mort și că a plecat voluntar. Totodată au mai precizat că nu este un bărbat periculos în sensul că nu a făcut nimic rău: nu a furat, nu a omorât, nu a violat”, a mai spus Maria, cumnata bărbatului.

 

Familia este disperată

 

Familia bărbatului nu-şi mai găseşte liniştea de când acesta a dispărut fără urmă. „Nu mai pot când îi văd ce supărați sunt nepoții și sora mea. A avut probleme de sănătate! S-a consumat enorm cu Ivan că a dispărut. Într-un cuvânt sunt terminați toți. Fata are 15 ani, este la liceu. Băiatul a fost în România, însă duminică se întoarce la muncă în Germania. Ei au fost plecați mulți ani în Germania, însă din luna decembrie s-au mutat în Bad Saulgau”, a mai povestit Maria pentru StiriDiaspora.ro.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

De la începutul acestui ani, cel puţin şapte români au fost declaraţi dispăruţi în Germania.

 

Citeşte mai multe despre:   roman disparut,   Germania,   disparitie misterioasa