Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Social Vaccinul anti-COVID pe înțelesul tuturor. Un medic român, stabilit în Suedia, a explicat tehnica ARN mesager într-un clip ce a devenit viral (VIDEO)

Vaccinul anti-COVID pe înțelesul tuturor. Un medic român, stabilit în Suedia, a explicat tehnica ARN mesager într-un clip ce a devenit viral (VIDEO)

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Ian 2021, 12:37
Vaccinul anti-COVID pe înțelesul tuturor. Un medic român, stabilit în Suedia, a explicat tehnica ARN mesager într-un clip ce a devenit viral (VIDEO) sursa foto: pixabay Social

Laura Ghibu Ventimiglia, un medic român stabilit în Suedia, a realizat un clip video în care explică modul de funcționare al vaccinului anti-COVID și al mesagerului ARN. Imaginile au devenit rapid viral în mediul online.

Campaniile naționale de vaccinare anti-COVID au început în aproape toată lumea, iar tehnica ARN mesager este unul dintre subiectele care a stârnit atât subiect de fake news, cât și o mulțime de curiozități. Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat, săptămâna trecut în platoul B1 TV, faptul că ARN-ul mesager nu schimbă cu nimic ADN-ul organisumului uman, acesta fiind unul dintre miturile întâlnite în mediul online.

„Am cunoștință de toate aceste dezinformări și aș vrea să demonstăm dacă mai este cazul acest aspect legat de modificarea ADN-ului uman. În niciun caz nu este vorba despre așa ceva. Aceste tipuri de vaccinuri, bazate pe ARN mesager, reprezintă ca o scrisoare pe care organismul o primește și prin care celula proprie a noastră învață să producă proteina de sprifața a virusului, acea proteină Spike, prin care virusul se lipește de celulele noastre.

Celula noastră, producând aceste proteine, organismul le recunoaște și dezvoltă anitcorpi, iar atunci când ne vom întâlni și în mod natural, vom avea acest timp de răspuns imun protector, care va împiedica intrarea virusului și multiplicarea lui. Atunci nu vom face boala”, a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

 

Vaccinul anti-COVID, pe înțelesul tuturor

 

Laura Ghibu Ventimiglia s-a folosit de explicații simple și de ilustrațiile realizate de Astrid Ghibu Ventimiglia și a realizat un clip de 6 minute, care le povestește oamenilor cum funcționează vaccinul anti-COVID, realizat prin tehnica ARN mesager.

 

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-Covid