Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport A murit Camil Oprișan. Fostul antrenor al Petrolului avea 73 de ani

A murit Camil Oprișan. Fostul antrenor al Petrolului avea 73 de ani

Un articol de: Catinca Giosanu - 02 Ian 2021, 16:28
A murit Camil Oprișan. Fostul antrenor al Petrolului avea 73 de ani Sursa Foto: Facebook Sport

Fostul jucător și antrenor Camil Oprişan s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Vestea a fost dată chiar de Petrolul Ploieşti, club cu care s-a identificat de-a lungul carierei. 

 

Camil Oprișan a murit la vârsta de 73 de ani

 

Fost fotbalist şi antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, Camil Oprişan a decedat, la doar câteva luni după ce împlinise vârsta de 73 de ani.

„Început de an trist pentru familia petrolistă!  S-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, Camil Oprișan, una dintre figurile emblematice ale istoriei clubului nostru. Component al generației care, din postura de campioană a României, disputa, în 1966, cele trei întâlniri cu FC Liverpool din cadrul Cupei Campionilor Europeni, Camil Oprișan a fost strâns legat, de-a lungul întregii vieți, de culorile galben-albastre”, a transmis clubul Petrolul Ploieşti pe pagina oficială de Facebook.

Vestea tristă a picat ca un fulger pentru atât pentru fani, cât și pentru cei care l-au cunoscut pe fostul antrenor al Petrolului.

 

Cine era Camil Oprișan

 

Camil Oprişan s-a născut pe 15 septembrie 1947.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Oprişan a fost component al generaţiei care, din postura de campioană a României, disputa, în 1966, cele trei întâlniri cu FC Liverpool din cadrul Cupei Campionilor Europeni. Camil Oprişan a fost strâns legat, de-a lungul întregii vieţi, de culorile ‘galben-albastre’, fiind jucător şi, în mai multe rânduri, antrenor al primei echipe, descoperitor de talente şi mentor al multor generaţii de jucători, precum şi şef al Centrului de Copii şi Juniori al FC Petrolul Ploieşti, precizează clubul.

De-a lungul vieții, sportivul a evoluat ca mijlocaş. Totodată, el a  mai jucat la Siderurgistul Galaţi.

Citeşte mai multe despre:   decese vedete,   fotbal,   Petrolul Ploieşti